Sanal resim sergisi

Liselilerin "sanal" resim sergisi AVM ve mağazalarda görücüye çıktı

Haberler 13.06.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi örencilerinin, yl boyu hazrladklar resimler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle AVM ve maazalarda görücüye çkt.

60 örenci kara kalem, yal boya ve akrilik tekniini kullanarak hazrladklar 81 resmi, Kovid-19 tedbirleri nedeniyle eitim öretime verilen ara nedeniyle okullarnda sergileyemedi.

Okul yönetimi tarafndan alnan karar dorultusunda, örencilerin büyük emekle yapt resimlerin görüntüsü AVM ve maazalardaki ekranlardan beeniye sunuldu.

Okul yönetimi ve örenciler sanal sergiye gösterilen ilgiden memnun.

- Sanal resim sergisi ile daha büyük bir kitleye ulatk

Okulun müdür yardmcs Mehmet Veli Sever, koronavirüs salgn nedeniyle ülke genelinde uzaktan eitim sistemine geçildiini hatrlatarak, bu süreçte örenci ve velilerden hiç kopmadklarn söyledi.

Sever, Eitim Biliim A (EBA) üzerinden ders, deneme snav ve sanal resim yarmalaryla örencileri eitim öretim döneminde canl tutmaya çaltklarn dile getirerek, fen lisesi olduklarn ancak yl boyunca sportif, sosyal ve kültürel pek çok çalma içerisinde yer aldklarn, sporda kentte yaplan neredeyse bütün yarmalara girdiklerini ve derece elde ettiklerini belirtti.

Örencilerin eitiminin yan sra resim ve beden eitimi derslerinde de neler yaplabileceini okul yönetimiyle sürekli tarttklarn anlatan Sever, Örencilerimizin resim öretmeniyle epey bir çalmas vard. Bu çalmalar sanal ortamda ilimize ve ülkemize ulatrmay düündük. Sanal resim sergisine karar verdik. dedi.

Resim öretmeni ile 60 örencinin çizdii 81 eseri bir araya getirerek videosunu hazrladklarn dile getiren Sever, yaptklar bu çalmalar Diyarbakrda farkl noktalarda yaynladklarn aktard.

Sever, Sanal resim sergimiz pek çok yetkili tarafndan sosyal medya hesaplarnda da paylald. Bu bizi onurlandryor. Her yl resim sergisini yl sonunda okulumuzda yapyorduk. Bu yl pandemi sürecinden dolay yapamadk. Sanal resim sergisi ile daha büyük bir kitleye ulatk. diye konutu.

- Resimlerimizi sergilediimiz için mutluyum

Örencilerden Evindar Dindarolu ise babasyla dar çkt srada bir maazada resimlerinin yer ald sergiyi görünce mutlu olduunu söyledi.

Dindarolu, Hemen içeriye girdim ve sergimize baktk. Sergiyi yapamayacamz düünmü, emek verdiimiz için üzülmütük. Sanal olarak resimlerimizi sergilediimiz için mutluyum. ifadelerini kulland.

Baba Ömer Dindarolu da dar çktklarnda kznn resimlerini bir maazann ekrannda gördüklerini, kendileri için sürpriz olduunu anlatt.

Sergide resimleri bulunan örenci Zeynep Özate ise koronavirüs sürecinde günlerce evde kaldklarn aktararak, alveri merkezinde yaptklar resimleri görmenin mutluluunu yaadn belirtti.

Özate, Bu resimleri okulda yapmtm. Buralara kadar geleceini düünemezdim. dedi.

Baba Talip Özate ise çocuklarnn resimlerini böyle ortamlarda görmekten gurur duyduklarn vurgulayarak, okul yönetimini, öretmenleri ve örencileri tebrik etti.

Ana Sayfaya Git