Sınavlara hazırlık sanal ortamda devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 30 Nisan'a kadar uzatılan, uzaktan eğitim sürecinde öğrenci ve velilerin merak ettikleri konuların başında ülke genelinde yapılacak olan sınavlar geliyor. Eğitimciler, uzaktan eğitim sürecinde sınavlara hazırlığın devam etmesinin öneminin üzerinde dururken, bu süreç için planlar hazırlanıyor.

Haberler 01.04.2020 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzaktan eitim platformu Metodbox ve Zoom uygulamasyla her kademede uzaktan eitime devam eden Bahçeehir Koleji adna Bahçeehir Koleji Genel Müdür Yardmcs Özge Aslan da Bahçeehir Kolejinde bu yönde çalmalarn ve hazrlklarn devam ettiini belirterek konuyla ilgili unlar söyledi: Milli Eitim Bakanlnn YKS ve LGS snavlaryla ilgili yapt yeni açklamalar dorultusunda biz de Metodbox üzerinden sürdürdüümüz uzaktan eitim sürecine bu yenilikler kapsamnda devam ediyoruz. 12. snflarmzda YKS tarihi deierek 25-26 Temmuza snav ertelendi. Bu ertelemeye ramen YKSde örenciler, 9, 10 ve 11inci snf müfredatlarna ek olarak 12nci snf öretim programlarnn sadece birinci döneminden sorumlu olacak. 8.Snflarmz için 7 Haziran 2020 olan snav tarihi deimese de snavn kapsam 1. Dönem MEB müfredat olacak ekilde yeniden yaplandrld. Bu dorultuda biz de 8 ve 12inci snflarmzda 30 Mart itibaryla Metodbox üzerinden tüm branlarda 1inci dönem konularnn tekrarna balyoruz.

SINAVLARA HAZIRLIK SANAL ORTAMDA

Örencilerimiz 1inci dönem konularna ait videolar Metodboxta izledikten sonra ilgili online testleri çözebilecekler. Online testlerde yapamadklar sorularn cevaplarna ait soru çözüm videolarn Metodbox üzerinden izleyebilecekler. Online yaptmz deneme snavlarnda da konu kapsamn 1inci Dönem MEB müfredat olacak ekilde düzenledik. Metodboxta yaptmz canl derslerimizde de 27 Mart itibariyle konu tekrarna baladk. Metodboxn 7 gün 24 saaat ulalabilir dijital içerik sunabiliyor olmas tekrar sürecimizin çok kolay yaplandrlmasna imkn salad. çünkü Eylül ayndan itibaren ilenen tüm içeriklere ait konu anlatm videolarmz, fasikül testlerimiz ve deneme snavlarmz Metodbox içinde u an hazr.

ÖRENCLERN BEKLENTLER

Gönderdiimiz Metodbox Tekrar Programna göre örencilerimiz 1inci döneme ait eski konular geri dönüp dinliyor, konuya ait eski testleri çözebiliyor. Testlerde yapamadklar sorularn soru çözüm videolarn izliyor ve bir sonraki aama olarak da Metodbox örenciyi eksik olduu bu kazanma ait içeriklere yönlendiriyor. Bu ekilde örencilerimiz hem bizim gönderdiimiz programlar dorultusunda hem de kendi örenme hzlarna göre istedikleri her an bu içeriklere ulap hazrlk süreçlerini yönetebiliyor.

8 ve 12inci snf örencilerinin snava hazrlk süreci ile ilgili olarak da bilgi veren Aslan, sözlerini öyle noktalad: Snav gruplarmz olan 8-12 snflar için YKS ve LGS odakl hedef belirleme çalmalar, örenciyi ihtiyac dorultusunda Metodbox içinde ilgili konu anlatm videosu ve testlere yönlendirebiliyor olmamz da bize uzaktan eitim sürecinde örenci takibini eksiksiz yapabilmeye olanak salyor. çünkü sistem örenciyi ve örencinin akademik geliim sürecini takip edip, onu gelitirme odakl içerik önerileri sunuyor. Tüm bunlara ek olarak Zoom üzerinden yaptmz rehberlik dersleri ve mentor öretmenlerimizin psikolojik danmanlk ve rehberlik ile ortak yürüttüü örenci görümeleri ile de tüm örencilerimizi hem akademik hem psikososyal açdan düzenli takip ediyor, ihtiyaç durumunda zaman kaybetmeden destek oluyoruz.

Ana Sayfaya Git