Sanata dönüştürdü

BİTLİS'te anaokulu öğrencileri, çevre duyarlılığına vurgu yapmak amacıyla atık malzemelerden hazırladıkları elbiselerle defile düzenledi. Minikler, gösteri sonunda çevreyi korumak adına sosyal mesaj verdi.

Haberler 13.04.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitliste bulunan Vilayetler Birlii Anaokulu yönetimi tarafndan çocuklarda çevre bilincinin gelitirilmesi amacyla atk malzemelerden ilginç tasarmlar içeren bir yarma düzenlendi. Yaklak 1 aylk çalma sonucunda hazrlanan kostümler görücüye çkt. Anne ve babalarnn desteini alan minikler, atk malzemelerle deiik meslek gruplarnn kostümlerini ortaya çkard. Tasarmlarn, velileri ve öretmenlerine sergileyen örenciler, verdikleri mesajlarla da çevre kirliliine dikkat çekti. Minikler atk malzemelerle yaplan kostümlerini sergiledikten sonra çevreyi korumak insanl korumaktr, Biz çöp deiliz, Geriye bak doay düün, Her atk çöp deildir gibi sosyal mesaj verdiler.

SANATA DÖNÜTÜRÜYOR

Vilayetler Birlii Anaokulu Müdürü Engin Can, amaçlarnn çocuklara çevre bilincini kazandrmak olduunu, bunu yaparken aileleri de iin içine katmak istediklerini söyledi. Okul Müdürü Can, Okul olarak çevrenin korunmasna destek olmak amacyla böyle bir proje balattk. çocuklarmz anne babalar ile birlikte hazrladklar deiik atk malzemelerden oluan eserlerini kendileri sergilediler. Bu onlarn akllarnda bir ömür boyu kalacaktr. Gelecee temiz bir çevre brakmak istiyorsak bu tür etkinliklere daha fazla önem vermeliyiz. Bata veliler olmak üzere emei geçen tüm miniklerimizi kutluyorum dedi.

Ana Sayfaya Git