Sanatla buluştular

ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristler 2 yıl önce başlattıkları hendek ve barikat olaylarının ardından güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda kent merkezi teröristlerden temizlenmesiyle huzur ortamı oluştu.

Haberler 25.02.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir dönem terör olaylar nedeniyle evlerinden dar çkamayan gençler, oluan huzur ortam sayesinde sanatla bulutu. Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Birlik, huzur ortam sosyal hayata hareketlilii de getirdiini ifade ederek, binlerce örenciyi kültür, sanat ve sporla buluturduklarn söyledi.

Sosyal yaamn canland rnakta gençler kültür, sanat ve spor etkinliklerine yöneldi. Gençlik ve Spor Balkanlna bal Gençlik Merkezinde yaplan kodlama, grafik tasarm, kara kalem, müzik, deerler eitimi, dini ilimler eitimi, akademik faaliyetler, kütüphane, etüt, saz-gitar kursu, resim kursu, basketbol kurslarna rnakl gençlerin ilgisi her geçen gün artyor. Bir dönem terör olaylar nedeniyle evlerinde çkamayan çocuklar ve gençler imdi gecenin geç saatlerine kadar Gençlik Merkezinde çeitli etkinliklere katlyor.

rnak Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Birlik, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarn ardndan kentte huzur ortamnn hakim olduunu söyledi. Huzur ortam sosyal hayata hareketlilii de getirdiini ifade eden Birlik, binlerce örenciyi kültür, sanat ve sporla buluturduklarn rnakn çok genç bir nüfusa sahip olduuna iaret eden Birlik, 0-30 ya arasnda yaklak 285 bin kiinin bulunduu kentte, Gençlik Merkezinde younluun yaandn aktard.

HUZUR ORTAMI VAR MUTLUYUZ

Gençlik Merkezini gençlerin faydalanmas için haftann 7 günü 24 saat açk braktklarn belirten Birlik, Gençlik Merkezinde çok büyük bir younluk var. Huzur ortamnn gelmesi ile birlikte gençlerimiz terörden uzak duruyorlar. Madde bamllndan uzak duruyorlar. rnak bir terör afetinden çkt. 2 yl öncesine kadar gençler akam 8den sonra darya çkmyordu. Ama salanan huzur ile birlikte uan sabaha kadar burada ders çalyor. Etüt snflarnda. Gençlerimizle birlikte burada sabah namaz etkiliklerimiz oluyor. Bir huzur ortam var biz mutluyuz. Gençler mutlu olduu zaman bizde mutlu oluyoruz. nallah bu huzur ortam devam eder memleketimizde ve ülkemizde dedi.

çOK YETENEKL GENçLERMZ VAR

Burada terör olaylarnn bitmesiyle birlikte gençlerin artk kendilerini kültür, sanat ve spor dallarnda göstermeye baladn anlatan Birlik, çok yetenekli gençleri olduunu ve onlar desteklediklerini ifade etti. rnak Gençlik Merkezinin yaklak 9 bin üyesi olduunu ifade eden Birlik, Buras kurs merkezi deil, Gençlik Merkezi. Gençlerin zamanlarn geçirebilecei gelip burada oturabilecei, taklp basketbol oynayabilecei, voleybol oynayabilecei, resim çizebilecei, satranç oynayabilecei merkez buras. Buras gençlik merkezi ve biz gençler için buradayz diye konutu.

BURADAK GENçLERN LERDE MLL UçAKLAR, MLL ROBOTLAR YAPABLR

Kod Ad 2023 kursunda eitim veren biliim öretmeni Hüseyin Ersoy, buradaki gençlerin ileride milli uçaklar, milli robotlar yapabileceini söyledi. Eitimi belli bir periyot eklinde verdiklerini aktaran Ersoy, unlar söyledi:

Kod Ad 2023 projemiz ile biz örencilerimize temel eitim veriyoruz. Önce kodlama giri eitimleri verdikten sonra, elektronik robot kodlama ile eitim vermeye balyoruz örencilerimize. Örencilerimiz kendi istek ve arzularna göre kendi robotlarn kendi yazlmlarn üretme imkanna kavuuyorlar. Bu amaçla bizim milli yazlmmz, milli uçamz, robotlar yapmamz açsndan örencileri tevik etmi oluyoruz.

Resim kursunda 60 örencisi olduunu anlatan resim öretmeni Hezer Artuç, Buradaki örencilerimiz okul çk saatlerinden sonra mesai saatlerinin dnda burada kalp, çeitli tekniklerde resim çalmalar yapyorlar. Örencilerimiz burada hem güzel sanatlar lisesine hazrlanyorlar hem de hobi olarak çalmalarn sürdürüyorlar. Burada örencilerimiz akrilik, sulu boya, pastel boya, karakalem tekniklerinde çeitli resimleri yapyorlar dedi.

Gençlik Merkezine gelen Eylem Özden ise ortamdan çok memnun olduklarn dile getirerek, gece geç saatlere kadar burada ders çaltklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git