Santur çalarak Balkanlara gezi

Diyarbakır'dan yola çıkan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammed Demir, Arnavutluk'tan başladığı Balkanlar gezisine, sokaklarda 'santur' adlı enstrümanı çalarak kazandığı parayla sürdürüyor.

Haberler 19.07.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdan yola çkan 22 yandaki üniversite örencisi Muhammed Demir, Arnavutluktan balad Balkanlar gezisine, sokaklarda santur adl enstrüman çalarak kazand parayla sürdürdüünü söyledi.

Yaklak bir aydan fazladr Balkanlar gezdiini söyleyen Demir, Mula Stk Koçman Üniversitesinde eitim gördüünü, eitimin devam ettii aylarda Türkiye içinde gezdiini ve tatillerde de vizesiz ülkeleri gezdiini söyledi.

Arnavutlukta yaklak 2 hafta kaldktan sonra Karadaa geçtiini söyleyen Demir, Karadada belli bir süre kaldktan sonra Kosovaya geçtiini söyledi. Kosovada dil konusunda hiç sknt çekmediini söyleyen Demir, Kosovay çok sevdiini ve neredeyse herkesin Türkçe konutuunu söyledi. Kosova ardndan tekrar Karada ve sonra Bosna Herseke oradan da Srbistana geçeceini söyleyen Demir, sokaklarda santur isimli enstrüman çalarak günde yaklak 40 ila 70 Euro aras para kazandn söyledi. Kazand para ile öncelikli olarak yemek sonra da ulam masrafn karladn, bu harcamalar sonras artan para olursa da bunu da okul harçl yaptn ifade etti. Bu ekilde hem Balkanlar gördüünü ve yeni insanlar tandn hem de üniversite harçln çkardn söyledi. Türk ezgilerini çalan Demire yoldan geçen Prizrenliler youn ilgi gösteriyor.

SANTUR çALINCA ÜLKEYE GRME ZN VERDLER

Arnavutlukta uçaktan indiinde, Arnavutluk polisi tarafndan baka baz Türk yolcularla birlikte ülkeye giriinde sorun çkarldn belirten Demir unlar söyledi Uçaktan indim, Arnavutlukta Türk vatandalarna problem çkaryorlard, benim haricimde 2-3 vatandaa daha. Beni ülkeye almayacaklard, geri göndereceklerdi, ancak ben müzik aletimi çalnca tamam sen gidebilirsin dediler. Ayn sknt Karadada da yaand. Orada da ülkeye almayacaklard, yine ben enstrümanm çalnca tamam sen müzisyensin, girebilirsin dediler. Ama Kosovada böyle bir muhabbet olmad?.

Ana Sayfaya Git