Saraç, doktora yapan öğrencilerle Erzurum'da buluşacak

YÖK Başkanı Saraç, doktoralı insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 100 tematik alanda 2 bin öğrenciye yönelik ilk kez uygulanan "YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı" kapsamında eğitim alan öğrencilerle yarın Erzurum'da bir araya gelecek.

Haberler 20.05.2019 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, doktoral insan kayna ihtiyacnn karlanmas amacyla 100 tematik alanda 2 bin örenciye yönelik ilk kez uygulanan YÖK 100/2000 Doktora Burs Programndan yararlanan örencilerle yarn Erzurumda buluacak. YÖKten yaplan açklamaya göre, son olarak Antalyada yaplan YÖK 100/2000 Örenci Bulumalarnn üçüncüsü yarn Atatürk Üniversitesinin ev sahipliinde Erzurumda düzenlenecek.

Toplantya YÖK Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoan ile Atatürk, Artvin çoruh, Erzurum Teknik, Frat, Idr, Karadeniz Teknik, Recep Tayyip Erdoan ve Van Yüzüncü Yl üniversitelerinde YÖK 100/2000 Doktora Burs Program kapsamnda eitim gören yaklak 300 bursiyer örenci ve bu üniversitelerin rektörleri katlacak.

DOKTORA YAPAN ÖRENCLER

Toplantda ayrca Anadolu, Ar brahim çeçen, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Erzincan Binali Yldrm, Gümühane, Kafkas, Munzur ve Mu Alparslan üniversitelerinin rektörleri de yer alacak.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer çomakl ve YÖK Bakan Prof. Dr.Yekta Saraçn açl konumalarn yapaca buluma toplantsnda, YÖK 100/2000 Doktora Bursiyeri Olmak ve Deneyimler ve Tavsiyeler balkl bölümlerde örenciler ve ilgili akademisyenler projeye ilikin duygu ve düüncelerini anlatacak.

Daha sonra YÖK Bakan Saraç, programa katlan rektörlerle bölge üniversitelerinin mevcut durumlarnn ele alnaca toplantda bir araya gelecek.

Bölge Rektörleri Toplantsnn ardndan Saraç bakanlnda, Atatürk ve Erzurum Teknik üniversitelerinin senato üyeleriyle geniletilmi senato toplants yaplacak.

Yükseköretim tarihinde bir ilk olan ve Yeni YÖK tarafndan 2023 ylnda dünyann 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefi dorultusunda, Türkiyenin doktoral insan kayna ihtiyacnn karlanmas, nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan unsurunu desteklemek amacyla oluturulan YÖK 100/2000 Doktora Burs Program, 100 tematik alanda 2 bin örenciye yönelik uygulanyor.

Ana Sayfaya Git