Saraç'tan YKS mesajı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin, "Yıllardır emek vererek çalıştığınız bu sınav, biraz da sakinlik, kendine güven ve bedenen sağlıklı olmayı gerektiriyor. Başarılı bir sınav için bu üç noktaya özen göstermenizi isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 30.06.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Saraç, birinci oturumu bugün, ikinci oturumu 1 Temmuz Pazar günü gerçekletirilecek YKS dolaysyla yaymlad mesajda, snava girecek örencilere baar diledi.

Örencilere seslenen Saraç, 2023 için büyük, ciddi ve önemli gelime hedeflerini önüne koymu olan ülkemizin bu hedeflerini gerçekletirmesi tam da sizin kuanza denk gelecek. Üniversitelerimizde göreceiniz eitim ve üniversite hayatnz, öreneceiniz bilginin yan sra sizleri daha kültürlü, daha aratrmac, üretken, donanml, ülkesini, milletini ve insani deerleri her eyin üstünde tutan nesiller olarak yetitirecektir. ifadesini kulland.

ÖRENCLERE ÖÜTLER VERD

Örencilerin yllardr emek vererek çaltklar snavn, biraz da sakinlik, kendine güven ve bedenen salkl olmay gerektirdiini belirten Saraç, örencilerden, baarl bir snav için bu üç noktaya özen göstermelerini istedi.

Prof. Dr. Saraç, örencilerden, bütün bir hayat göz önüne getirdiklerinde, hayat baarsnn yalnzca girecekleri snava bal olmadn unutmamalar gerektiini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Baar, çok çalmak kadar olumlu düünceler, azim ve sabr da ister. Bu süreçte sizlere büyük emekler ve destekler veren deerli aileniz, velileriniz eminim bütün bu duygular benimle paylamaktadrlar. Eitim almay hedeflediiniz meslekleri ve alanlar belirlerken her meslein kendi bana bir deer olduu ve frsat barndrdn unutmayalm. Yeter ki siz baary ve çalmay o meslekten esirgemeyin. Bu duygularla sizleri ve deerli ailelerinizi sevgiyle selamlyorum. Snava girecek tüm adaylarmza baarlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git