Sason'a Hayran Kaldılar

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Damla Projesi kapsamına 45 öğrenci, Batman’ın Sason ilçesini gezdi.

Haberler 14.07.2018 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Proje kapsamnda Sasona gelen örencilere lçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlü Eref çelik rehberlik etti. lçe giriinde örencileri karlayan çelik, Bakanlmzn yürüttüü bu anlaml projede yer alan örencilerimiz ziyaret ettikleri ilçelerde çeitli faaliyetlerde bulunarak hem kendilerini gelitirme frsat yakalyor, hem de gittikleri yerlerde becerilerini sergileyerek duvar boyamalar, çevre temizlii ve benzeri etkinliklere katlyor. Bu proje kapsamnda ilçemizi ziyaret eden aralarnda yabanc uyruklu örencilerinde bulunduu çeitli kentlerden bir araya gelen 45 örenciye ilçemizi tanttk. lçemizi çok sevdiklerini ve corafi olarak da deiik bir yer olduunu belirttiler. Önümüzdeki yllarda frsatlar olursa tekrar ziyaret etmek istediklerini belirttiler. Bu projenin sonunda bir araya gelen örencilerimizin kiisel geliimleri artacak, farkl kültürlerin kaynamasna vesile olacaklar dedi.

ÖRENCLERN LGS YÜKSEK

Sasondaki izlenimleri hakknda bilgi veren projeye gönüllü katlan örencilerden Zehranaur Yldrm, Batmandaki ikinci günümüzde Sason Kaymakamln ziyaret ederek kaymakamla bir araya gelerek ilçe hakknda genel bilgiler edindik. Daha sonra çATOM merkezine giderek orada bulunan kadnlarmzla bir araya geldik. Kadnlarmzla sohbet ederek neler yaptklarn yerinde gördük ve onlarla güzel diyaloglar kurduk. Ardndan Kur-an kursumuzdaki çocuklarla bulutuk ve onlarn yüzünü boyayarak çeitli oyunlar oynandk. Onlarn yüzlerinde tebessüm oluturarak oradan ayrldk. Sasonu çok beendik farkl bir ilçe, insanlar güler yüzlü ve misafirperver. Gezimizde bizleri yalnz brakmayan Sason Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Eref çelike teekkür ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git