Satranç başarısı

Fen liselerinin satrançta yıllardır devam eden başarısını bu kez imam hatip lisesi kazandı.

Haberler 20.03.2019 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü ile Satranç Federasyonu tarafndan düzenlenen Liseleraras Satranç ampiyonasnda TOBB Ferdi Yiit Anadolu mam Hatip Lisesi, 29 okul arasnda ampiyonluk ipini göüsledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü ve Satranç Federasyonu tarafndan düzenlenen Liseleraras Satranç müsabakalarnda zafer TOBB Ferdi Yiit Anadolu mam Hatip Lisesinin oldu. Ayn zamanda proje okulu olan TOBB Ferdi Yiit Anadolu mam Hatip Lisesi, 29 okulun katld ampiyonada 5 galibiyet ve 1 yenilgi alarak toplad 10 puanla il birinciliine ulat. kincilii Vali Aydn Arslan Fen Lisesi,üçüncülüü de Rekabet Kurumu Fen Lisesi kazand. 9-12 Mays tarihleri arasnda Mu veya Adyaman illerinin birinde yaplacak olan bölge ampiyonasna katlacak olan TOBB Ferdi Yiit Anadolu mam Hatip Proje okulu oradan bölge ampiyonu olarak dönmeyi hedefliyor.

Fen Liselerinin tekelinde olan baary kazandk

TOBB Ferdi Yiit Anadolu mam Hatip Lisesinin antrenörü ve beden eitimi öretmeni Ömer çakmak, yllardr fen liselerinin tekelinde olan satranç il ampiyonluunu imam hatip proje okulu olarak kazanmalarnn önemli bir baar olduuna dikkat çekerek, bu baary elde eden örencileri kutlad. çakmak, 29 okul arasnda ampiyon olduk. Yllardr bu alanda ampiyonluu kimseye brakmayan okullarn arasnda bu baarya ulamak kolay deildir. Takdiri hak eden örencilerimizi tebrik ediyoruz, onlardan bölge ampiyonluunu Diyarbakra getirmelerini bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git