Satranç turnuvası

Batman'da, 19 Mayıs İlköğretim Okulu müdürü olarak görev yaparken, 17 Mayıs 1994 tarihinde okul bahçesinde uğradığı silahlı saldırı ile şehit edilen Sıtkı Abdioğlu adına satranç turnuvası düzenlendi.

Haberler 15.05.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Gaziler ve ehit Aileleri Vakf Batman ubesi tarafndan Balpnar Mobil Ortaokulunda düzenlenen satranç turnuvasna 150 örenci katld. Daha önce satranç snf kurduklar okulda örencilerin satranç örenmeleri ve turnuvaya katlabilecek duruma gelmelerinin kendilerini sevindirdiini belirten Türkiye Gaziler ve ehit Aileleri Vakf Batman ubesi Ömer Dündar Pekacar, Stk Abdiolunun terörün ve dier bütün suçlarn cehaletten beslendiini bilen, bu yüzden cehalete kar sava açan, ülkesine ve milletine hayrl insanlar yetitirmek için ömrünü adayan bir ilim insan olduunu söyledi.

Satranç turnuvas

Dündar, Bu topraklarda, vatan sevmenin, cehalete sava açmann ve insanlar kazanmak istemenin her zaman bir bedeli olmutur ve maalesef o da bu bedeli can ile ödemitir. Bu yüzden, Stk Abdiolunun uruna ehadete yürüdüü deerlere sahip çkmak hepinizin boynunun borcudur. Bu deerlere sahip çkmazsanz, cehaletin karanlnda yok olabilirsiniz ama bu deerlere sahip çkarsanz, hepiniz gelecein ilim ve bilim insanlar olabilirsiniz. Bu deerlere sahip çkn dedi.

Turnuva sonunda Halil Diken birinci, Kenan Adbelli ikinci, smail Topkan üçüncü oldu. Vakf yönetimi tarafndan birinciye bisiklet, ikinci ve üçüncüye tablet bilgisayar hediye edildi.

Ana Sayfaya Git