Savcı ablanın jesti!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde görev yapan Bolulu cumhuriyet savcısı 26 yaşındaki Elif Demirel, milli eğitim ve arkadaşlarının da desteğiyle topladığı kitapları, bugüne kadar yaptığı köy ziyaretlerinde 1300 çocukla buluşturdu, 27 okula mini kitaplık kurdu .

Haberler 17.01.2020 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde görev yapan cumhuriyet savcs 26 yandaki Elif Demirel, krsalda yaayan çocuklar kitapla buluturuyor.

Memleketi Boludan iki yl önce ilk görev yeri Diyarbakrn çnar ilçesine gelen Demirel, beraberinde getirdii hikaye kitaplarn bir ilkokulun kütüphanesine balad.

Demirel, kitap sevgisi alamak için daha fazla çocua kitap ulatrmak amacyla Türkiyenin dört bir yannda çeitli mesleklerde görev yapan arkadalarna ulat. Arkadalarnn da katksyla temin ettii hikaye kitaplarn toparlayan Demirel, görevinden arta kalan zamanlarda köy ziyaretleriyle çocuklara ulatrd.

Bu çalmay bir projeye dönütürerek, yaygnlatrmak isteyen Demirel, çnar lçe Milli Eitim Müdürlüü ile irtibata geçerek, En çok Okuyan Bilir projesini hayata geçirdi.

Krsalda yaayan 1300 çocuu hayrseverlerin de katksyla hikaye kitaplaryla buluturan Demirel, ayrca okullarn bir snfnda da mini kitaplk oluturdu.

- 27 ilkokulda mini kitaplk

Demirel, kütüphanesi olmayan krsaldaki okullar bulup hayrseverlerin sunduu katklarla satn ald kitaplar ulatrdn söyledi.

Yaklak iki ylda ilçedeki 27 okula mini kitaplk kurulmasna öncülük ettiini belirten Demirel, kitaplar gören çocuklarn mutluluunun her eye bedel olduunu belirtti.

Kitap sevgisinin çocuk yata kazanldna iaret eden Demirel, ilçenin bütün okullarna kitap ulatrmak istediklerini dile getirdi.

Demirel, bu çalmada lçe Milli Eitim Müdürlüünün yan sra doktor, öretmen, mühendis olarak görev yapan arkadalarnn da desteini gördüüne dikkati çekerek, Amacm ülkede kitapl olmayan hiçbir köy okulunun kalmamas. Bu umudum inallah gerçekleir. Ülke genelinde okuma seferberlii balar. Okuyan bir nesil, alglayan, hayal eden merak eden bir nesil olur. dedi.

Kitap ulatrdklar okullarda yaanan sevinci yanstan fotoraflar arkadalar ile paylatnda onlarn da büyük mutluluk yaadn anlatan Demirel, projenin süreceini ifade etti.

- Savc hanmn duyarll hem mutlu etti hem gurur verdi

Demirelin kitap datt okullardan biri de ilçeye bal Solmaz köyündeki ilkokul oldu.

Okul öncesi öretmeni Büra Eliz, savc Demirelin örencilere kitap getirdiini belirterek, çocuklarn bundan büyük mutluluk yaadn aktard.

Savc hanmn duyarll hem mutlu etti hem gurur verdi. diyen Eliz, okula mini kitaplk kazandrd için kendisine teekkür etti.

Eliz, çocuklar bir savcy tanmaktan, onunla kitap okumaktan çok mutlu oldu. Bu projenin yaygnlamasn dileriz. diye konutu.

- Savc olmak, çocuklara kitap datmak istiyorum

Örencilerden Beritan Kaplan, okullarna yeni hikaye kitaplar hediye edilmesinin mutluluunu yaadklarn söyledi.

Kaplan, leride ben de savc olmak, çocuklara kitap datmak istiyorum. ifadesini kulland.

Savc ablalarn gördüklerinde çok heyecanlandn belirten Hejanur Kzltoprak da, Bize kitap getirdii için kendisine çok teekkür ederim. Her zaman bu kitaplar okuyacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git