Seçmeli ders seferberliği

Peygamber Sevdalıları Platformu, Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin seçilmesi konusunda genel bir seferberlik ilan ettiklerini belirterek, herkesin bu derslere ilgi göstermesi gerektiğini açıkladı.

Haberler 19.02.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir KARAKEç

DYARBAKIR-Ortaokul ve liselerde seçmeli ders olan Kuran- Kerim, Hz. Muhammedin (sav) hayat ve temel dini bilgiler derslerini tercih tarihinin 24 ubatta son bulmas nedeniyle, Peygamber Sevdallar Platformu örenci ve velilere yönelik katlm salanmas ve tercih yaplmas yönünde seferberlik balatt.

SEçMEL DERS çN

Peygamber Sevdallar Platformu Eitim leri Bakanl konuya ilikin yapt yazl açklamada, bu derslerin seçilmesi konusunda genel bir seferberlik ilan ettiklerini bildirdi. Açklamada u ifadelere yer verildi; Dinimizin esasn oluturan Kuran- Kerim, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin okullarda seçmeli ders olarak okutulmas önemli bir adm olmasna ramen ilginin yetersiz ve duyarlln az olduunu müahede etmekteyiz. Her gün okumamz ve mütalaa etmemiz gereken bu derslerin esasnda zorunlu olarak okutulmas gerekir. Müslüman halkmzn söz konusu derslere youn ilgi göstermeleri dini bir vecibedir. Bizler bu dersleri hayatmzn tüm alanlarnda tatbik etmenin bilincinde olmalyz. Yln belli dönemlerinde gündem yaplmasn naks olarak görüyoruz. Peygamber Sevdallar Platformu olarak bu derslerin seçilmesini genel bir seferberlik ve gündem konusu eklinde ilan ediyor, herkesin buna ilgi göstermesini umuyoruz.

KURAN-I KERM ÖRENMEK

Kuran- Kerim ve Hz. Peygamberin hayatnn yeni nesil tarafndan örenmesinin hayati bir önem içerdii ifade edilen açklamada Aksi halde var olan bu imknlar bir hiç uruna yok edilebilir. Bu, Allahtan bir lütuf ve nimettir. Allah her eyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Hucurat-8) ayetinde olduu gibi Allahn verdii nimetlere ükretmek, deerlendirmek ve sahip çkmak kulun rabbine olan itaat ve ballnn göstergesidir. Bu nedenle yeni neslin Kuran- Kerim ve siyeri örenmesi, yaamas hayati bir öneme haiz olup, slami bir gelecee yatrm olacaktr. denildi.

Ana Sayfaya Git