"Seçmeli ders" uyarısı!

Bakanlıkça illere gönderilen yazıya göre, ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin seçmeli dersleri için okul yönetimleri en fazla 10 farklı ders belirleyecek.

Haberler 04.02.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), ortaöretim kurumlarnda örenim gören örencilerin seçmeli dersleri için okul yönetimlerinin en fazla 10 farkl ders belirleyecei ve seçilen derslerin ikinci dönemin ilk haftasnda e-okul sistemi üzerinden ilan edilecei bildirildi.

MEB Ortaöretim Genel Müdürlüünüce, 2017-2018 eitim öretim ylnda ortaöretim kurumlarndaki seçmeli derslerin belirlenmesine ilikin illere yaz gönderildi.

Yazya göre, Bakanla bal ortaöretim kurumlarnda örenim gören örencilerin ders seçiminde, okul yönetimleri, okulun fiziki imkanlar, mevcut öretmen durumu, derslerin program içerikleri, zorunlu derslerin ve kiisel geliimin desteklenmesi ve yaplmakta olan müfredat deiiklii ve eitim politikalarnn gelecek vizyonunu dikkate alacak.

- Gerekli bilgilendirmeler yaplacak

Okul yönetimince en fazla 10 farkl seçmeli ders belirlenecek. Seçilen bu dersler ikinci dönemin ilk haftasnda e-okul sistemi üzerinden ilan edilecek.

Seçmeli derslerin amac, tantm ve seçimiyle ilgili açklamalar, okul müdürlüklerince ikinci dönemin ilk haftasnda örencilere ve velilere duyurulacak. Snf rehber öretmeni, rehberlik öretmeni ile bran öretmenlerince örencilere ve velilere gerekli bilgilendirmeler yaplacak.

Ders seçimi ise ikinci dönemin ikinci ve üçüncü haftalarnda, örencilerin talepleri dorultusunda yaplarak e-okul sistemine ilenecek.

- Örenci says azalsa bile dersler devam edecek

Derslerin okul türlerine ve snf düzeylerine göre haftalk kaç saat ile kaç kez seçilecei gibi i ve ilemler, ilgili yönetmelik hükümlerine göre yaplacak.

Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan örencilerin seçmeli dersleri okul yönetimince belirlenecek. 9uncu snfa yeni balayacak örencilerin ders seçimi seçilen derslerde deiiklik yaplmasna ilikin i ve ilemler yeni eitim öretim ylnn ilk haftas içerisinde yaplacak.

En az 10 örencinin talebi dorultusunda öretime açlan seçmeli ders ve bunlarn örenci saysnda yl içerisinde azalma olsa bile öretim yl sonuna kadar bu derslerin öretimine devam edilecek.

Ders seçim süreci tamamlandktan sonra ders kitaplarna yönelik i ve ilemler, tebliler dergisindeki ilgili genelge ve ekleri kapsamnda yürütülerek, gerekli tedbirler alnacak.

Ana Sayfaya Git