Seçmeli judo!

Diyarbakır'da 21 bin çocuk okullarda 'seçmeli judo' eğitimi alacak

Haberler 26.02.2020 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Judo Federasyonu Bakan Sezer Huysuz, Diyarbakrda 21 bin ilköretim örencisinin seçmeli ders olarak judo eitimi alacan bildirdi.

Federasyon bakan Huysuz, ilköretimde balatlan judo seçmeli dersi, erken yata judoyla tanmak projelerine ilikin deerlendirmede bulundu.

Erken yata örencilerin judoyla tanmas projesinin Orduda pilot olarak baladn belirten Huysuz, Peinden 20 ilde Uluslararas Judo Federasyonu (IJF) ile beraber baladk. IJFin, Gençlik ve Spor Bakanlmz ve Milli Eitim Bakanlmzn da desteiyle yaptmz protokollerle u anda 20 ilde 7 bin 300 çocuk seçmeli ders olarak judoyu seçti. bilgisini verdi.

VAL GÜZELOLU ÖNCÜLÜK ETT

Huysuz,Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu bize bir öncülük yapt. Yarn protokolünü imzalyoruz, 21 bin çocuumuz Diyarbakrdaki okullarda judo eitimine balayacak. dedi.

lköretimde bütün snflarda çocuklarn seçmeli ders olarak judoyu alabildiklerini vurgulayan Huysuz, 5 saatlik spor ve fiziksel etkinlik dersleri var. Bu saatlerde çocuklarn judoyu seçmesini istedik. Judo öretmenleriyle bu dersi gönüllülük esasna dayal alyorlar. Bu dersteki sporcu ekipmanlarn, çalan antrenör ücretlerini IJF karlad, federasyonumuz da yardmda bulunuyor. Bunu 81 ile çkartmay planlyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git