Şehit Aybüke’nin ismi yaşatılıyor

Batman'da şehit öğretmen Şenay Aybüke'nin isminin verildiği kütüphane açılıyor

Haberler 16.11.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda yapm tamamlanan ehit enay Aybüke Kütüphanesinin çaramba günü hizmete açlaca bildirildi.

na çalmalarna 2 sene önce balanan 4 kitap görünümlü kütüphane, 7 bin 500 metre kapal alana ve ayn anda binlerce kiiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip. 150 bin kitabn bulunaca kütüphanede, kitap dnda görsel ve iitsel materyallerin de bulunaca belirtildi. 22 milyon lira maliyetle Kültür ve Turizm Bakanlnca Batmana kazandrlan kitap görünümlü kütüphane, Güneydou Anadolu Bölgesinin en büyük kütüphanesi olma özelliini tayor. Kütüphanede oyun alanlar, çalma salonlar, bireysel çalma salonlar, engelli, çocuk ve yetikin bireyler için okuma salonlar atölyeler, sinema salonu, konferans salonu, bilgisayar salonu ve kantin bulunuyor.

KÜTÜPHANE AçILII

Kütüphaneyi gezen ve incelemelerde bulunan AK Parti Batman l Bakan Av. Akif Gür, kütüphanenin çaramba günü hizmete gireceini belirterek, Güneydounun en büyük kütüphanesini ilimize kazandrdklar için bata Cumhurbakanmza ve Bakanlarmza teekkür ederiz. Buras bir bilgi yuvasdr. Bilgi güçtür, çocuklarmz buradan alacaklar bilgiyle dier ülkelerle rekabet edecek. Gelecein bilim adamlar buralardan yetiecek. nallah bizler de gençlerimizin hizmetinde, gençlerimizin iini kolaylatrmak maksadyla bu güzel eserleri ehrimizin her tarafnda yaygnlatrmaya gayret ediyoruz. Gençlerimiz için dorusu, hayrls, iyisi neyse onu yapmaya devam edeceiz dedi.

Örenciler ve vatandalar ise kütüphanenin hizmete açlacak olmasndan dolay duyduklar memnuniyeti dile getirerek kendilerine bu imkan salayan yetkililere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git