Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Lisesi'nde eğitim buruk başladı

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın isminin verildiği Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katıldığı törenle yeni eğitim- öğretim yılına başladı.

Haberler 19.09.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Kozluk lçesinde geçen yl 9 Haziranda, ilçe merkezinde belediye bakannn aracna yönelik düzenlenen saldrda ehit olan müzik öretmeni enay Aybüke Yalçnn, adnn verildii enay Aybüke Yalçn çok Programl Anadolu Lisesinde eitim, dün düzenlenen buruk bir törenle balad. Törene çileri Bakan Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve Batman Valisi Ahmet Deniz ile çok sayda, öretmen, örenci ve vatanda katld.

DERS YILI BURUK BALADI

Törende konuan Bakan Soylu, bu okuldan nice kaymakam ve milletvekillerin çkacana inandn belirterek, enay öretmenimiz hain bir kurunla ehit edildi. sminin verildii bu okuldan yarn kaymkamlar çkacak, milletvekilleri çkacak, buna inanyorum. çünkü biz de orta gelirli ailelerin çocuuyduk, okuduk buralara kadar geldik, bakan olduk. enay öretmenimizin örencilerinin de çok iyi yerlere gelceine inanyorum dedi.

ehit öretmen enay Aybüke Yalçnn kutsal meslei seçerek Kozluka geldiini ifade Bakan Bakan Kaya da yapt konumada, Cahil kalmak zordur, ancak eitim her eyin badr. enay öretmen ise bu kutsal meslei seçmi, Kozluka gelerek bu görevi ifa etmek isterken, ehit edildi, katledildi. Biz de onun için bugün burda toplanm bulunuyoruz. Onun yarm brakt bu kutsal meslei meslektalar devam ettirecek diye konutu.

ÖRENCLERN GÖZYALARI

Konumalardan sonra her iki bakan okuldaki snflar gezerek, ehit öretmenin görev yapt müzik odasnda incelemelerde bulundu. ehit enay öretmenin bir fotorafnn, kendisinin oturduu koltua brakld görüldü. Okulun müzik öretmeni Duygu Güleç ve arkadalar, burada verdikleri mini konserde, ehit öretmenin en sevdii Magosa Liman arksn seslendirdi, salonda duygusal anlar yaand. Burada konuan müzik öretmeni Duygu Güleç, ehit öretmen enay Aybüke Yalçn ile birlikte görev yapyorduk. 3 yldan beri bu okuldaym. enay öretmen ile çok güzel iler yaptk, birçok projede birlikte yer aldk. Onun hayalleri vard. imdi arkadalarmzla birlikte onun hayallerini gerçekletirmek için çaba harcayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git