Selçuk Bayraktar: Herkesin teknolojiye olan ilgisini yükselteceğiz

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bu yıl Gaziantep'te düzenlenecek olan Teknofest 2020 ile ilkokul çağından üniversiteye kadar tüm herkesin teknolojiye olan ilgisini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Haberler 21.01.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bayraktar, özellikle gençlerin teknolojiye olan ilgisini arttrmak istediklerini söyledi. Festival kapsamnda düzenlenen yarmalarda derece alan gençlerin gelecekte Türkiyede önemli projelerin içerisinde olacan ümit ettiini anlatan Bayraktar öyle konutu:

Geçen yl festivalde gökyüzüne bakan her bir çocuun gözlerindeki parlt umut mzdr demitik. Teknofestte stanbuldan da vazgeçmiyoruz. Festivali 1 yl Anadoluda 1 yl stanbulda yapmay hedefliyoruz. Teknofestin ilkinde yaklak 560 bin, ikincisinde 1 milyon 720 bin katlmcy arladk. Sadece bu alanda bile dünyann en büyük organizasyonu oldu.

2018 ylnda 83 ülkeden 2019 ylnda ise 122 ülkeden giderek büyüyoruz. Hatta bu yl Gaziantepte bu çtay yukar çekmeye hedefliyoruz. Bu toplantlarda amacmz teknoloji yarmalarn duyurmak. Roketten uçan arabaya, otonom sistemlerden insanlk yararna teknolojilere kadar birçok alan içeren 23 dalda yarmalar yapacaz. 3 Milyon TLyi aan ödüler için ise bavuru tarihini belirledik. lkokul çandan üniversiteye kadar tüm herkesin teknolojiye olan ilgisini yükseltmeyi hedefliyoruz. Teknofest 2020de yarmalar, sergiler ve eitimlerin yan sra yatrmclar ile giriimcilerin buluaca Uluslararas Giriim Zirvesi gibi oldukça zengin aktivitelerimiz olacak. Uzay ve teknolojiyi gelitirme heyecann daha çok gençlerimizin yüreine düürmeyi amaçlyoruz. Zira bu sevda tam bamsz ve güçlü Türkiye yolundaki en önemli hazinemiz olacaktr. Bu nedenle milli teknoloji hamlesine gönül veren milyonlar Gaziantep Havaalanna bekliyoruz. Teknofest düzenlenmeye balad tarihten bu yana ülkenin havasn deitirdi ve milli teknolojinin hakim olmasn salad. Dünyaya sesimizi Güneydou Anadoludan duyuracaz. Ümit ediyoruz ki festival kapsamnda düzenlenen yarmalarda kendilerini gösteren gençler Türkiyenin en önemli teknolojik giriimlerini kuracak ve en kritik projeleri hayata geçiren ekipler arasnda yer alacaktr. Teknofestte tohumlanan düünce filizleri Türkiyeyi dünyann zirvesine tayacak.

Ana Sayfaya Git