Sen gül çocuk!

Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kimsesiz ve dezavantajlı çocuklara yönelik toplumsal duyarlılığı artırmak için kamera karşısına geçerek kısa film çekti.

Haberler 26.05.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Din Öretimi Genel Müdürlüü, Deniz Feneri Dernei ve ÖNDER-mam Hatipler Derneince imam hatip liseleri arasnda iyilik ve yardmlamay pekitirmek amacyla hazrlanan Anadolu mam Hatip Liseleri Uygulamal yilik Projesi Yarmasna Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi örencileri de Sen Gül çocuk Projesi ile katld.

Proje kapsamnda yetitirme yurtlarnda kalan çocuklara yönelik çeitli sosyal faaliyetlerde bulunan, onlarla görümeler yapan örenciler, bu süreçte ihtiyaçlar devlet tarafndan karlanan çocuklarn sevgiye duyduklar ihtiyacn farkna vard.

Bu ihtiyacn toplumun tüm kesimlerince hissedilmesini isteyen bir grup örenci, yarmann ardndan dezavantajl ve kimsesiz çocuklara kar duyarll artrmak için ksa film çekti.

Örencilerin snflarnda cep telefonuyla çektii filmde, bir snfta birbiriyle megul olan örencilerin snfa giren çocua kar tepkisiz kaldklar görülüyor.

Filmin devamnda, etrafndakilere görünmek için çaba içerisinde olan çocuk, bir süre sonra bir kz örenci tarafndan fark ediliyor, sonrasnda çocuk ve örenci büyük bir özlemle birbirlerine sarlyor.

Örenciler, izleyenleri duygulandran, hem senaristi hem de oyuncusu olduklar filmin geni kesimlere ulamasn istiyor.

- Her çocuun filmdeki gibi bir sarlmaya ihtiyac var

Filmde rol alan örencilerden Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldrda yaamn yitiren Ali Haydar Benginin kz Nursena Bengi, böyle bir projede yer almaktan duyduu memnuniyeti dile getirerek ehit çocuu olarak dezavantajl durumda olan çocuklar çok iyi anlayabiliyorum. Benim babam olmayabilir ama annem var. Onlarn hem annesi hem babas yok. Film bana bunu hissettirdi. Kimse buna sessiz kalmamal. Her çocuun filmdeki gibi bir sarlmaya ihtiyac var. dedi.

- Filmin herkes tarafndan izlenmesini istiyoruz

Amine Tekin, filmi kimsesiz çocuklarn ihtiyaç duyduu ilgi ve sevginin herkes tarafndan bilinmesi için çektiklerini anlatarak Hepimiz biliyoruz ki kimsesiz çocuklar var. Ancak onlarn nasl duygular içerisinde olduklarn bilmiyoruz. Filmin herkes tarafndan izlenmesini istiyoruz. diye konutu.

Projeyle yetitirme yurdunda kalan çocuklar yakndan tanma frsat bulduklarn söyleyen Elvan Önal, projeye balamadan önce de devletin çocuklar için maddi destek saladnn farknda olduklarna ve bu çocuklara manevi açdan destek vermek istediklerine iaret etti.

- Kamu spotu olarak kullanlmas için giriimlerde bulunacaz

Proje koordinatörü öretmen Ferda Salk, hazrladklar projenin ilk amacnn yuvada kalan çocuklara manevi destek vermek, aile scakln hissettirmek ve ailede alnan deerler eitimini orada sunmak olduunu belirterek çalmalar yürütürken bazen kuruma misafir olduklarn bazen de çocuklar okullarnda arladklarn ifade etti.

Görümelerde yuvada kalan çocuklarn çounun parçalanm ailelerin çocuklar olduunu gördüklerini anlatan Salk, film ile toplumun bu çocuklara dikkatini çekmek istediklerini aktard.

Salk, Ne kadar amatörce olsa da samimi mesaj herkesin gördüünü düünüyorum. Videonun kamu spotu olarak kullanlmas için giriimlerde bulunacaz. dedi.

Okul Müdürü Vehbi Mustafaolu ise film ile farkndalk oluturduklar inancnda olduklarna iaret ederek bu projeyi sürdürmek istediklerini, bu çalmalarn emsal olmasyla dayanma ve iyilikte bir yarn balayacan düündüklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git