Şenlik var!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce 16'ncı "Van, Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği" başladı.

Haberler 08.05.2018 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

enlik, Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Murat Zorluolu ile Devlet Tiyatrolar Genel Müdürü Mustafa Kurtun da katld kortej yürüyüle balad.

Valilik önünden balayan yürüyü Van Devlet Tiyatrosunda son buldu.

Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Zorluolu, burada yapt konumada, çocuk ve gençlere yönelik düzenlenen programa katlmaktan büyük mutluluk duyduunu anlatt.

enliin Vanda yaplmasnn ayr öneminin olduunu dile getiren Zorluolu, çünkü Vanda nüfusun yüzde 67si 30 ya ve altnda dolaysyla çok genç bir nüfusumuz var. Dolaysyla çok farkl etkinlik ve projelerle çocuklarmza ve gençlerimize ulamamz gerekiyor. Onlarn gönüllerine dokunmamz gerekiyor. dedi.

GENçLK TYATROSU

Devlet Tiyatrolar Genel Müdürü Kurt da Vanda 20 yldr Devlet Tiyatrosunun olduunu anmsatt.

16 yldr Vanda bir festivalimiz var. Bu anlamda son derece anlsnz. Biz de bu konuda çok mutluyuz. diyen Kurt, Biliyorsunuz tiyatro, sevgi, mutluluk, dostluk, kardeliktir. Bu yüzden bu festivalin uzun yllar devam etmesini umuyoruz. ifadelerini kulland.

Van Devlet Tiyatrosu Müdürü irin Ergüven Hamiolu ise enlikte emei olanlara teekkür etti.

Konumalarn ardndan Clive Staples Lewisn yazd, çaman Palann Türkçeye çevirdii, Irita Kutchmyin oyunlatrd ve Sabri Özmenerin yönettii stanbul Devlet Tiyatrosu yapm Narnia Günlükleri sahnelendi.

Ana Sayfaya Git