Sertifikalı kurslar!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meslek, sanat ve kültür alanında çok sayıda ücretsiz sertifikalı kurs açacak.

Haberler 25.01.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, meslek, sanat ve kültür alanlarnda çok sayda kurs açmak için çalmalar tamamlad. Kayt bavurular, Sümerparktaki Mesleki Eitim ube Müdürlüüne yaplrken, kurslar 13 ubat itibari ile balayacak. Kurslara katlacak vatandalara Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifikalar verilecek.

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi bir çok sosyal projeye imza atarken, çocuk, genç ve yetikinlere yönelik bu kez çok sayda sertifikal kurs açma karar ald.

Vatandaa yerel yönetim alannda kaliteli hizmet sunmak için ksa sürede önemli çalmalarn altna imza atan Büyükehir Belediyesi, Bakan Vekili Cumali Atillann talimatyla sosyal projelere yeni halkalar ekleniyor. Atilla, Sosyal Hizmetler Daire Bakanl bünyesinde ücretsiz meslek, sanat ve kültür kurslar açlmasn kararlatrd.

SERTFKALI KURSLAR

13 ubatta startn alacak kurslarda ahap, biliim, üretim ve metal teknolojileri, çocuk geliimi ve eitimi, el sanatlar, giyim, müzik ve gösteri sanatlar, hasta ve yal bakm, okuma-yazma, sanat ve tasarm, seramik ve cam, yabanc dil, yiyecek ve içecek hizmetleri ile TEOG, YGS, LYS desteklemene yönelik eitimler yer alacak. Kurslar, merkez Yeniehir semtindeki Sümerpark Tesislerinde katlmclara verilecek.

Kurslarla ilgili Belediye ile Milli Eitim Bakanl (MEB) arasnda i birlii protokolü imzalanrken, kurslar tamamlayan kursiyerlere MEB onayl sertifika verilecek. Kursiyerler, KPSS snavlarnda istenen Bilgisayar letmenlii Sertifikasn kullanabilecekler. Ayrca, Açköretim Mesleki Eitim Merkezlerine ustalk belgesi için müracaat eden gençler, kurs boyunca aldklar derslerden muaf tutulacak.

Ana Sayfaya Git