Servis ücretleri okuldan ediyor!

Seyrantepe İlköğretim Okulu’nun “depreme dayanıksız” olması nedeniyle yıkılmasının ardından öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine devam edemediğini ifade eden Eğitim Sen 1 Nolu Şubesi Başkanı Sadrettin Kaya, mağduriyetin giderilmesi için yetkililere çağrı yaptı.

Haberler 14.10.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir ilçesine bal Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Seyrantepe lköretim Okulunun depreme dayanksz olmas nedeniyle yklmasnn ardndan yüzlerce örenci, mahalleye 4 kilometre uzaklkta bulunan Yolalt lköretim Okuluna gönderildi. Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim Sen) Diyarbakr 1 Nolu ubesi, örencilerin yaad maduriyete ilikin velilerle birlikte Seyrantepe lköretim Okulu yaknnda açklama yapt.

SERVS ÜCRET

Eitim Sen 1 Nolu ube Bakan Sadrettin Kaya, okulun nakli sonras mahallede bulunan yüzlerce örencinin okula gidemediini belirterek, yoksul bir mahalle olmasndan kaynakl okul servisi ücretlerini karlayamadklarn ve çocuklarn eitim ve öretimine devam edemediini söyledi. Yaanan maduriyetlerin giderilmesi için il ve ilçe Milli Eitim Müdürlüü yetkilileriyle görütüklerini fakat sonuç alamadklarn dile getiren Kaya, konu hakknda muhatap bulamadklarn ifade etti. Örencilerin yaadklar sorunlar kamuoyuna duyurmak istediklerini söyleyen Kaya, En son l Milli Eitim Müdürlüü ile görütük. Onlar da servis veremeyeceklerini söyledi. Galiba çocuklarn okul okumasn istemiyorlar diye anlatt.

Kaya, yaanan sorunun giderilmesi için her türlü giriimde bulunacaklarn kaydetti

çOCUKLARIM OKULA GTMEK STYOR

Üç çocuk annesi Güne Kopar, mahallede birçok ailenin kendileri gibi yoksul olduunu ve neredeyse her ailede en az 3 çocuk olduunu belirterek, çocuklarnn okula ulatrlmasn istedi. Kopar, Benim eim hasta çalmyor. Buradan örenci servisleri çocuk bana 100 TL istiyorlar, ben 3 çocuum için her ay 300 TL servis ücreti veremem. çocuklarm okula gitmek istiyor. Ya Seyrantepe lköretim Okulunu açsnlar ya da ücretsiz servis getirsinler eklinde konutu.

SERVS ÜCRETN ÖDEYEMEM

4 çocuu okuyan Emine Aydn ise kirada olduklarn ve einin de isiz olduunu söyledi. Hayat artlarnn zor olduunu, kendilerinin yoksulluktan kaynakl okul servis ücretlerini ödeyemeyediklerini ifade eden Aydn, Ben bu artlar altnda çocuklarm okula gönderemem dedi.

Ana Sayfaya Git