Sevgi korosuyla gönül bütünlüğü

Kayapınar Belediyesine bağlı Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi'nde farklı dil ve türde şarkılar seslendirebilen çocuk ve gençlerin yer aldığı 150 kişilik "Sevgi Korosu" oluşturuldu

Haberler 07.10.2018 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Diyarbakrn Kayapnar Belediyesine bal Gençlik Kültür ve Sanat Merkezinde oluturulan ve farkl dil ve türde arklar seslendirebilen çocuk ve gençlerin yer ald 150 kiilik Sevgi Korosu, verecekleri ilk konserin heyecann yayor.

Kayapnar Belediyesi, hayata geçirdii projelerle birçok alanda vatandalarn takdirini toplamay sürdürüyor. Belediyeye bal merkezde eitim, kültür ve sanat alanlarnda çocuk ve gençlere yönelik açlan kurslarda çok sayda kii gelecee emin admlarla hazrlanyor.

Merkezde farkl dil ve türlerden arklar seslendirebilen çocuk ve gençlerin yer ald 150 kiilik Sevgi Korosu oluturuldu.

Kentte, 7 Ekimde verilecek konserin provalar sürerken, baz çocuklarn aile bireylerinden bir kiinin de konserin bir bölümünde sahne almas koroya farkl bir nitelik katyor.

Gitar ve ses kursunun müzik eitmeni Kubilay Göçli, kurstaki amaçlarnn her kesimden ve yetenekten örenciyi bir araya getirerek, onlar kabiliyetlerine göre snflandrmak ve çaltrmak olduunu söyledi.

lk etapta günde iki saat gitar kursu verdiklerini fakat çocuklarn dersi brakmak istememeleri nedeniyle bazen 6 saate kadar çalma yaptklarn kaydeden Göçli, çocuklarn bu ilgisi üzerine sadece gitar kursu olarak deil koro oluturmak ve bunu seyirciyle paylamak için yola koyulduklarn belirtti.

Göçli, Hepsi o kadar yetenekliydi ki bunun artk bir gitar kursu deil de büyük bir koro olmas ve ehrin sevgi korusu olmas ile deiti fikrimiz. dedi.

Koro fikri üzerine Kayapnar Belediyesi Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balcnn kendilerine büyük olanaklar saladn aktaran Göçli, öyle konutu:

Enstrüman gönderdiler, çocuklarn yiyecek, içeceine kadar karladlar. Bu konseri ineden iplie karlayp çocuklarn Diyarbakr seyircisiyle bulumasna vesile oldular. Aslnda bu konuda en büyük alk ve teekkürü Balcya iletmemiz gerekiyor. Koromuz Güneydou Anadolunun en büyük çocuk ve gençlik korusu. En önemli özelliimiz dört türden eserler okuyabilmek. Tasavvuf müziinden, Türk Sanat Müziine, Türk Halk Müziine ve popüler müzie kadar her türden okumaya gayret gösteriyoruz. Koromuz zaman içerisinde daha da büyüyecek. çünkü u anda çok fazla talep var ama artk talebi karlayamayacak bir noktaya geldik, çünkü sahneye smakta çok zorluk yayoruz.

Korolarnda Türkçenin yan sra Zazaca, Kürtçe, Lazca arklarn da seslendirildiini dile getiren Göçli, amaçlarnn çocuklarla her dilden her gönüle hitap etmek olduunu aktard.

Seslerini bütün Türkiyeye duyurmak istediklerini anlatan Göçli, Ülkenin dört bir köesine Diyarbakrda yetimi, yeermi bu çiçeklerin sesini duyurabileceini kantlamak istiyoruz. Hedefimiz, Türkiyenin yedi bölgesinde yedi konser vermek. diye konutu.

- Türkiyeyi temsil etmek istiyoruz

Koroda yer alan çocuklardan 14 yandaki Berranur Yüce de hem gitar çalabildiini hem de ark söyleyebildiini ifade etti.

Annesiyle sahne alacan dile getiren Yüce, Annemle beraber sahneye çkmak çok güzel bir duygu. Evde de hep birlikte ark söylüyoruz, çok elenceli. Bunu sahneye de yanstmak çok güzel bir duygu. ifadelerini kulland.

Diyarbakrda bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin çok güzel olduunu aktaran Yüce, bu etkinliklerin daha fazla ve sürekli olmasn istediini belirtti.

Yüce, Konseri sadece Diyarbakrda deil, Türkiyenin daha büyük ehirlerinde vermek istiyoruz. Hatta mümkünse koro olarak dünyada Türkiyeyi temsil etmek istiyoruz. eklinde konutu.

çocuklardan 14 yandaki 8. snf örencisi Muhammed Ali Aydeniz ise kurs, sahne ve enstrüman konusunda belediyenin kendilerine büyük katksnn olduunu belirtti.

Aydeniz, Sayn Kültür ve Turizm Bakanmza sesimizi duyurmak istiyoruz. Lütfen bize maddi ve manevi destekte bulunun. Belediyemiz bize yardmc oluyor ama sizin desteinize ihtiyacmz var. Önce sesimizi Türkiyeye sonra bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Destek verilirse Türkiyenin bütün il ve ilçelerinde konser vermek istiyoruz.

ki kzyla konserde sahne alacak olan Osman Akdeniz, çocuklaryla sahne almann çok güzel bir duygu olduunu anlatt.

Yeeni koroda yer alan müzik öretmeni Filiz Demir, hem piyano hem de gitar çalabildiini, koroda insan sevgisinin alanmas amac bulunduunu dile getirerek, yeeni ile konsere hazrlandklarn bildirdi.

Demir, çocuklar için hem koro oluturulmas hem de aileleriyle konser verecek olmas çok güzel bir fikir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git