Sevgiliye değil, çocuklara

Şırnak'ta, 4 arkadaşın sosyal medyada başlattıkları kampanyaya katılan 150 çift, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde birbirilerine alacakları hediyeler yerine, çocukları giydirdi.

Haberler 15.02.2020 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta yaayan Mehmet Bilir, enol Uysal, Sekvan Kant ve dris Payan, 1 ay önce sosyal medyada çocuklar gülsün inisiyatifi adyla balattklar kampanyada, bu ylki 14 ubat Sevgililer Gününde çiftlerin birbirlerine alacaklar hediyeler yerine çocuklarn giydirilmesi için çarda bulundu. 14 ubat Sevgililer Gününde eine veya sevgilisine hediye almak isteyen birçok çift, kampanyaya destek verdi. Destek sayesinde rnakta maddi durumu iyi olmayan 150 çocua, bot, mont ve kazak hediye edildi.

Balattklar kampanyann bir hafta daha süreceini anlatan enol Uysal, kampanya stanbul ve zmirden de destek verildiini söyledi. Uysal, Duyurularmz sosyal medya üzerinden yaptk. nsanlara birebir ulatk. Fikrimizi paylatk. çok olumlu geri dönüler aldk. Sadece rnak merkezden deil zmirden, stanbuldan katlm salayanlar oldu dedi.

EN GÜZEL SEVGLLER GÜNÜ IRNAKTA KUTLANIYOR

14 ubat Sevgililer Gününün, Türkiyede alveri çlgnlna dönütüünü belirten Mehmet Bilir ise unlar söyledi:

14 ubat Sevgiler Günü, aslnda bizim geleneklerimizde, kültürümüzde olmayan bir ey. Fakat çok yaygnlatndan dolay bunun önünü alamyoruz. Bir alveri çlgnlna doru gidiyor. Bütün dünyada Aziz Valentine günü olarak kutlanan sevgililer günü bizde alveri çlgnl eklinde kutlanyor. Biz duyarl arkadalar olarak aslnda bunu nasl avantajl hale çevirebiliriz diye düündük. nsanlar tek kullanmlk hediyeler alyor. Sevgililer birbirine hediye almaktansa bir yetimi giydirsinler diye düündük. Duyarl insanlarmz hemen bize ulat. 150 çocuk gönüllerince giyiniyor. Bence en güzel Sevgililer Günü rnakta kutlanyor.

Kampanya destek veren Metin Cavlak, 14 ubat Sevgiler Gününde ei yerine çocuklara hediye almasn ei tarafndan memnuniyetle karladn söyledi.

Ana Sayfaya Git