Siber ağı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç: “CISCO ile dijital eğitim alanında başlattığımız iş birliği projesi kapsamına Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan 16 üniversiteyi de dahil ederek, projedeki toplam üniversite sayımızı 24'e çıkardık"

Haberler 01.05.2020 - 23:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, CISCO Network Akademi arasnda dijital eitim alannda balattklar i birlii kapsamna Dou ve Güney Dou Anadolu bölgelerindeki 16 üniversiteyi de dahil ederek, projedeki toplam üniversite saysn 24e çkardklarn bildirdi.

Saraç, Twitter hesabndan yapt paylamda, CISCO ile geçen martta balattklar dijital eitim alannda i birlii projesi hakknda bilgi verdi.

Projenin ilk aamasnda, 5i yeni kurulan teknik üniversite olmak üzere toplam 8 üniversitedeki akademisyenlere verilen siber güvenlik ve a yönetimi eitimlerinin devam ettiini belirten Saraç, imdi proje kapsamna, özellikle Dou ve Güney Dou Anadolu bölgelerinde bulunan ve Yükseköretimde Dijital Dönüüm Projesinde yer alan 16 üniversiteyi de dahil ederek, projedeki toplam üniversite saymz 24e çkardk. açklamasn yapt.

Projeye yeni eklenen Ar brahim çeçen, Ardahan, Artvin çoruh, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Gümühane, Hakkari, Idr, Kilis Yedi Aralk, Munzur, Mu Alparslan, Siirt, rnak ve Osmaniye Korkut Ata üniversitelerinin rektörleri, bu üniversitelerde proje kapsamnda eitim alacak 32 akademisyen, YÖK yetkilileri ve CISCO yöneticilerinin katlmyla video konferans yöntemiyle deerlendirme toplants yapldn kaydeden Saraç, Projenin baarl ekilde yürütülerek ülkemizin dijital alanda nitelikli insan kayna ihtiyacna katk salamasn temenni ediyorum. ifadelerini kulland.

YÜKSEKÖRETMDE DJTALLEMEYE BÜYÜK ÖNEM VERYORUZ

YÖKten yaplan açklamada ise Saraçn, CISCO yetkilileriyle video konferans yöntemiyle gerçekletirilen toplantdaki konumasna yer verildi.

Buna göre, YÖK olarak yükseköretimde dijitallemeye büyük önem verdiklerini belirten Saraç, içinde bulunulan süreçte bunun ne kadar önemli olduunun bir kez daha ortaya çktn vurgulad.

YÖK Bakan Saraç, küresel salgn sonrasnda üniversitelerin baz altyap yetersizliklerine ramen sürece hzla uyum saladn ifade etti.

Özellikle dezavantajl üniversitelerdeki akademisyen ve örencilere teknolojik yetkinlik kazandrlmasna büyük önem verdiklerini belirten Saraç, CISCO Network Akademi yetkililerine dijital eitim alanndaki bu i birlikleri nedeniyle teekkür etti.

Açklamaya göre, 16 Mart 2020de balatlan projenin ilk aamasnda Bursa Teknik, Erzurum Teknik, Eskiehir Teknik, skenderun Teknik, Konya Teknik, Hitit, Tokat Gaziosmanpaa ve Yozgat Bozok üniversitelerinden seçilen bir grup akademisyene, siber güvenlik ve a yönetimi konularnda CISCO Network Akademi tarafndan ücretsiz sertifika eitimi veriliyor.

Proje kapsamndaki eitimlerin yaz sonunda tamamlanarak, sertifika alanlar tarafndan üniversitelerindeki dier akademisyenlere eitim verilmesi planlanyor. Ayrca 2020-2021 Eitim ve Öretim Yl Güz Döneminde proje kapsamndaki üniversitelerde örencilere yönelik siber güvenlik ve a yönetimi derslerinin açlmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git