"Siber Güvenlik Lisesi" başarılı öğrencilerin tercihi oldu

İlk yılı hazırlık sınıfı olmak üzere 5 yıl eğitim verilecek Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler, sızma testi, adli bilişim, yapay zeka ve siber güvenlik laboratuvarlarında eğitim alacak

Haberler 21.08.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siber güvenlik arlkl eitim verecek Teknopark stanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçi Sistemi (LGS) Snavnda yüzde 1lik dilimden örenci alan meslek liseleri arasna girdi.

Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesinden yaplan açklamaya göre, Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl, Dijital Dönüüm Ofisi, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark stanbulun katklaryla, Milli Eitim Bakanl tarafndan siber güvenlik alannda açlan ilk lise unvann tayan Teknopark stanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi baarl örencilerin tercihi oldu.

SBER GÜVENLK LSES

Bu yl eitim öretime balayacak Teknopark stanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eitim programnda siber güvenlik ve kültürel derslere arlkl olarak yer verecek. Teknopark stanbulun içinde yer alan ve ilk yl hazrlk snf olmak üzere 5 yl eitim verilecek lisede örenciler, szma testi, adli biliim, yapay zeka ve siber güvenlik laboratuvarlarnda eitim alacak.

LGSde baarl olan örencilerin tercih ettii liseye, yüzdelik dilimleri 0,47 ile 5,41 arasnda deien 30 örenci kabul edildi. Böylece Teknopark stanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve stanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte en baarl yüzde 1lik dilimden örenci alan meslek liseleri arasna katld.

Ana Sayfaya Git