Sıcak yemek!

Eğil ilçesinde taşımalı sistem ile eğitimlerini sürdüren 2 bin 600 öğrenciye sıcak yemek veriliyor.

Haberler 13.03.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Eil Belediyesince tamal sistemle eitim alan 2 bin 600 örenciye scak yemek veriliyor.

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda görevlendirilen Diyarbakrn Eil Belediye Bakan Vekili ve Kaymakam Kürad Atak, Valiliin onay ile masraflar belediye tarafndan karlanmak üzere 2 bin 600 ilköretim ve lise örencisine scak yemek hizmeti verilmesi yönünde talimat verdi.

Örencilerin eitim ald 9 okulda yemekhaneler oluturuldu, Milli Eitim Bakanlnn da desteiyle örenciler, her gün ölen yemeinde kumanya yerine üç çeit scak yemek yiyebiliyor.

Atak, örencilere kumanya yerine scak yemek hizmeti sunduklarn belirterek, uygulamann devam edeceini söyledi.

Örencilere scak yemek

Uygulamadan, 2 bin 600 örencinin yararlandn kaydeden Atak, bu örencilerin tamal sistemle eitim verilen 9 okulda okuduunu bildirdi.

Örencilerin scak yemee kavutuunu ifade eden Atak, Devletin scak elini örencilerimizin srtna koymu oluyoruz. Bu sistemle örencilerimiz salkl besleniyor. dedi.

lçe Milli Eitim Müdürü Ebubekir Esen de daha önce verilen kumanyann yerine sulu yemek hizmetinin hem örencileri hem de velileri mutlu ettiini söyledi.

Kaymakamln katklar sonucunda okullarnn fiziki koularn uygun bir hale getirildiini, okullarda mutfaklarn oluturulmasyla örencilere scak yemek hizmeti verildiini anlatan Esen, bu sayede örencilerin salkl beslendiini kaydetti.

Esen, Haftann 5 günü olmak üzere tamal eitim kapsamnda bulunan bütün örencilerimize scak yemek veriyoruz. Scak yemek hizmetini ikinci dönemde balattk. Önümüzdeki yllarda da bu sürekli hale gelecek. diye konutu.

Merkez Ortaokul Müdürü Hediye Polat ise okullarna 20 köy ve mezradan örencilerin geldiini aktard.

Polat, uygulama sayesinde örencilerin haftann 5 günü scak ve salkl yemek hizmeti aldn dile getirerek, Bu hizmet için örenciler ve veliler teekkür ediyorlar. Örencilerimiz daha salkl ekilde besleniyor. ifadesini kulland.

- Devletimize teekkür ediyoruz

Örencilerden Yamur Uçar, scak yemek hizmetinden duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Uçar, imdi bize scak yemek veriliyor. Karnmz doyuyor. 8 yldr bu okuldaym, ilk defa böyle bir hizmet gördüm. Bu hizmet bizi memnun etti. Devletimize teekkür ediyoruz. dedi.

Merve Vurnaz da balatlan scak yemek uygulamasndan memnun kaldn belirtti.

Vurnaz, Bize verilen yemei istediimiz kadar yiyebiliyoruz. Doymadmz zaman tekrar isteyip yiyebiliyoruz. Karnmz doyuyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git