Siirtli "çılgın sporcu" BESYO'ya hazırlanıyor

Siirt'te "çılgın sporcu" olarak bilinen Ali Batur (26), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu sınavına (BESYO) hazırlanıyor.

Haberler 06.07.2020 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köyde imkanszlk nedeniyle kat ve poetlerden yapt topla futbol oynayan ve Galatasarayn efsane kalecilerinden Claudio Taffarel ve Fenerbahçenin efsane kalecilerinden Rütü Reçberi örnek alarak sert zeminlerde de kalecilik yapan Batur, çocuk yata geçirdii sakatlklara ramen heyecann koruyarak spor yapmaya devam ediyor.

Botan Vadisi Milli Park, Rasl Hacar (Deliklita), Tillodaki Kaletül Üstad Tepesi bata olmak üzere kentin doal güzelliklerini gezen Batur, doayla iç içe yapt sporla ilgi çekiyor.

Babasn kaybetmesinin ardndan ailesinin geçimini salamak için lise eitimini açktan tamamlamak zorunda kalan Batur, Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) hayalini erteledi.

BESYO yetenek snavlarna hazrlad kardeine hayalini kurduu okulu kazandran Batur, hem bir baraj inaatnda güvenlik görevlisi olarak çalyor hem Botan çaynn esiz manzarasnda snavlara hazrlanyor.

- Beton üzerinde topa atlyordum

Ali Batur, 7 yandan beri balad sporu ilk günkü heyecanla sürdürdüünü dile getirerek, çlgn sporcu demelerinin sebebi çok spor yaptm için. Doada, çarda, evde, imkanlarmn el verdii her yerde spor yapyorum. dedi.

Ortaokulu bitirdikten sonra Galatasarayn altyaps için de teklif geldiini ifade eden Batur, maddi durumlar iyi olmad için ailesinin buna izin vermediini anlatt.

Liseye devam ettii srada babasn kaybettiini dile getiren Batur, Bu nedenle okulu yarda brakarak çalmak zorunda kaldm. 5 kardee bakmak zorunda kaldm ve hala da bakyorum. Siirtin doal zenginliklerini gezerek doayla iç içe spor yapyorum ve BESYOya hazrlanyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git