Silopi'de 81 ilin lezzetlerinin sergilendiği pazar

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde yöresel yemek ve ürünlerin sergilendiği pazar kuruldu. 81 ilden lezzetlerin yer aldığı pazara Silopililer yoğun ilgi gösterdi.

Haberler 22.07.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopide 81 ile ait yöresel tatlarn yer ald pazar açld. Sanat Sokanda kurulan stantlarda, çeitli illerden getirilen lezzetler, kuru gdalar ve içecekler sergilendi. Ürünlere Silopililer büyük ilgi gösterdi. 10 gün açk kalacak pazara gelen vatandalar, yöresel tatlar kefetmek için stantlara akn etti. Silopililer ilçeye huzur geldiini ve etkinliklere katldklarn söyledi.

LEZETLER SERGLEND

Pazar gezen Silopi Girik Amo Koruma, Kalkndrma, Sanat ve Kültür Dernei Bakan Kemal Özdemir, lçemizde geçmite yaanlan kötü izlerin geride kalmasna vesile olacak böyle güzel etkinliklerin olmas hepimizi sevindiriyor. Bugün burada çeitli ehirlerin deiik yerlerinden getirilen tatlar sergileniyor. Bu tatlar bizimle paylatklar için teekkür ediyorum. Böyle etkinliklerin ilçemizde olmasn cangönülden diliyoruz. Bu memleketin artk kötü olaylarla anlmasn istemiyoruz dedi.

Ankaradan gelerek pazarda stant açan Narin çiftçi ise Ankaradan geliyorum. Bizim amacmz 81 ilin tantmn yapmaktr. Amacmz, il il gezip kendi yöremizin tantmn yapmak, insanlara tamamen doal, organik ürünlerin hem tantmn hem satn yapmak diye konutu.

Ana Sayfaya Git