Silopili öğrencilerin İstanbul hayalini Pınar öğretmen gerçekleştirdi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Çukurca Köyü'ndeki okulda görev yaptıktan sonra 2014'te İstanbul'a tayin olan beden eğitimi öğretmeni Pınar Demiray'ın girişimleriyle, Silopi'deki 9'u kız toplam 17 öğrenci İstanbul'a götürüldü.

Haberler 14.05.2017 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopi lçesi çukurca Köyü lk ve Ortaokulunda beden eitimi öretmeni olarak görev yapt 2014 ylnda stanbul Bahçelievler Mustafa Kemal lk ve Ortaokuluna tayin olan Pnar Demiray, eski örencileri ile iletiimi kesmeyerek mektup kardeliini balatt. çukurca Ortaokulu 7/A snf örencileri ile Mustafa Kemal Ortaokulu 7/H snf örencileri arasnda mektup kardeliini balatan Pnar Öretmenin eski örencilerini stanbula getirme ve mektup kardeleriyle buluturma hayali de gerçek oldu.

Mektuplardan bir gönül ba projesi kapsamnda daha önce sadece birbirleri ile mektuplaan örenciler, stanbul gezisi ile bir araya geldi. Bu çerçevede 2 öretmen ile birlikte 9u kz toplam 17 örenci ,stanbula geziye gönderildi.

çukurca Ortaokulu önünde servis arac ile örencilerin köyden alnmas srasnda duygusal anlar yaand. Ailesi ile vedalaan baz örencilerin gözyalarna hakim olamadklar görüldü. rnak erafettin Elçi Havalimanna gelen örenciler ilk kez uçaa bindi ve ilk kez stanbulu gördü. Silopili örenclier, stanbulda Bahçelievler Mustafa Kemal Ortaokulundaki mektup kardeleri ile bir araya geldi. Birbirlerine sarlan örenciler, ilk kez gördükleri mektup arkadalar ile okul bahçesinde bir süre tur atarak, konuup kaynat.

Üzerinde Türk bayra ile rnak-stanbul yazl tiörtleri giyen her iki okulun örencileri, öretmen ve idareciler ile okul merdiveninde toplu fotoraf çektirdi. Daha sonra okulda verilen tantm konferansnn ardndan, stanbullu örencilerin aileleri tarafndan hazrlanan pasta ve yemekler, misafir örencilere ikram edildi. Hayalleri gerçek olan Silopili örenciler, ilk kez gördükleri denizde, vapurla Boaz Turuna çkt. Vapurda ark söyleyen, dans ederek elenen örenciler, daha sonra Eminönünde balk ekmek yedi. 5 gün süren gezi kapsamnda stanbulun tarihi ve turistik mekanlar, camileri dolaan örenciler, Bahçelievler lçe Milli Eitim Müdürü Emin çkrkçy da makamnda ziyaret etti. çkrkç, örencilere tavsiyelerde bulunduktan sonra her bir örenciye kalem ve kitap hediye etti.

Tarihi mekanlarn ardndan Miniatürkte gerçeklerin tpksna benzetilen maket yaplar gören örenciler, büyük aknlk yaad. Minyatür yaplara hayran kalan Silopili örenciler, bol bol hatra fotoraf çektirdi. Tren ile tur atan çocuklar daha sonra alveri merkezleri, sahil gezisi, lunapark gibi elence mekanlarnda cokuyla elendi.

Mustafa Kemal Ortaokulu 7nci snf örencisi Beyza Akn, Silopili mektup arkadalarn görmekten duyduu memnuniyeti dile getirerek, Arkadalarmz gördüümüz için çok mutlu olduk. Mektuplatmzda onlar tanmyorduk. Mektupla biraz tandk. Ama imdi nasl olduklarn tanyacaz dedi.

Mektup kardeleri Mustafa Kemal Ortaokulu örencisi Cemre Doan ile çukurca Ortaokulu örencisi Dlbin Öktem ilk defa yüz yüze gelmenin mutluluunu yaad. Cemre Doan, 3 sene önce ben Dilbin arkadama mektup yazmtm. O da bana göndermiti. Onlar tanmadan, onlarla mektuplayorduk. Sadece bir gönül bamz vard. imdi stanbula geldiler. Artk gerçekten bir arkadamm gibi ona mektup yollayacam. Onlar çok seviyorum dedi. Silopili Dlbin Öktem de, Cemre arkadamzla mektuplatk. imdi onun yüzünü görüyorum. Onunla bir arkada bamz oldu ve onun elini tutabiliyorum. Onu çok seviyorum. Onunla çok iyi arkada oldum eklinde konutu.

Projenin mimar Mustafa Kemal Ortaokulu beden eitimi öretmeni Pnar Demiray ise imkansz gibi görünen bir bulumay gerçekletirmekten dolay çok mutlu olduunu belirterek, öyle konutu:

nallah biz de rnaka gideceiz. Onlarn hayallerini gerçekletirdim. çocuklar her gördüümde duygulu anlar yayorum. Onlar da öyle stanbulu çok sevdiler. çocuklar uan çok mutlular.

Ana Sayfaya Git