Silvan'a eğitim desteği!

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Merkezince, Silvan ilçesindeki Demirkuyu Mahmut Kepolu İlk ve Ortaokulunda İngilizce sınıfı oluşturulması için bilgisayar, yazıcı, projeksiyon cihazı desteği sunuldu, öğrencilere kitap ve giysi yardımı yapıldı.

Haberler 24.02.2018 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Emekli Astsubaylar Dernei (TEMAD) Genel Merkezince, Silvan ilçesindeki Demirkuyu Mahmut Kepolu lk ve Ortaokulunda ngilizce snf oluturulmas için bilgisayar, yazc, projeksiyon cihaz destei sunuldu, örencilere kitap ve giysi yardm yapld.

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) mensubu emekli astsubaylar, 530 örencinin eitim öretim gördüü Demirkuyu Mahmut Kepolu lk ve Ortaokulunda ngilizce öretmeni dil Saparn eitim destei çarsna yant verdi.

Emekli olsalar da görev yaptklar bölgeyle gönül ban kesmeyen TEMAD üyelerince okulda ngilizce snf oluturulmas için gereken bilgisayar, yazc, projeksiyon cihaz ile örenciler için kitap ve giysi yardmlar hazrland.

Yardmlar Silvana gelen TEMAD Yönetim Kurulu üyesi ve Kadn Kollar Bakan Beyhan Dürgen ile dernek üyeleri Ferda Baer, Semra Akcan ve Zeynep Aslan tarafndan okula ulatrld.

- çocuklarmzn baars Türkiyemizin baars olacaktr

Dürgen, Türk milleti olarak milli birlik ve beraberlie en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiini belirterek öyle devam etti:

Bu dönemde deerli çocuklarmzn ulusal deerlerimize sahip çkacana, çanakkale ve Kurtulu savalarn kazanan ruhu koruyup, bu bilinci gelecek kuaklara aktaracana yürekten inanyoruz. Maalesef terör olaylar, bu bölgede deerli çocuklarmzn eitimini de aksatmaktadr. Devletimizin vermi olduu imkanlara destek olarak sivil toplum kurulular da sorunlara sahip çkmal ve çözüm üretmelidir. Bizler bugün dil öretmenimizin, dil annemizin sesine kulak vermek için buradayz. çocuklarmzn sayesinde Türk milleti tarihi ve saygn kimliiyle aydnlk yarnlara güçlü bir biçimde girecektir. çocuklarmzn baars Türkiyemizin baars olacaktr.

Dernek olarak her zaman örencilerin ve öretmenlerin yannda olduklarna iaret eden Dülger, ilçeye gelmelerine vesile olan öretmen dil Sapara ve bu faaliyetleri gerçekletirmelerine katk salayanlara teekkür etti.

Mustafa Kemal Atatürkün, çalmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaamak isteyen toplumlar evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar. sözünü hatrlatan Dülger, eitime önem vermek gerektiini sözlerine ekledi.

Örencilerden Yamur Aktan, kendilerine destek sunulmasndan mutluluk duyduklarn aktard.

- Bölge ile gönül bamz kesmedik

Öte yandan TEMAD Genel Bakan Hamza Dürgen de yapt yazl açklamada, okulda oluturulmak istenen ngilizce snf ihtiyaçlar konusunda destek çarsna ksa sürede yant verdiklerini belirtti.

Vatann her köesindeki meslektalarna, ailelerine maddi ve manevi destek sunmaya çaltklarn kaydeden Dürgen, Türk milletine hizmet etmeye devam ediyoruz. Görev yaptmz bölge ile gönül bamz kesmedik. dedi.

Ana Sayfaya Git