Silvan'da futbol okulu açılıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Bucaspor Futbol okulu açılıyor. Bucaspor'un Silvan'da açılacak futbol akademisinde Güneydoğu bölgesinde yetenekli gençleri spora kazandıracağı belirtildi.

Haberler 18.07.2020 - 02:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Altyap projelerine önem veren Bucasporun Türkiyede örnek olabilecek futbol okulunu Diyarbakrn Silvan ilçesinde açtklarn söyleyen Bakan Mehmet Sevinç, kendi memleketi olan Silvann gençlerine sahip çkma adna vefa borcunu ödediklerini söyledi.

Bakan Sevinç, Bucaspor futbol okulu olarak 6-14 ya gurubu kaytlar alrken, seçmelere büyük ya guruplarnn da katlabileceini belirtti. Bucaspor Kulüp Bakanlar Cihan Akta ile Mehmet Sevinç, memlekete olan vefa borçlarn futbol okulu kurup Güneydou gençleri Türk sporuna kazandrmay amaçlayarak Silvanda futbol okulu açmay kararlatrdklarn belirtti.

MEMLEKETME VEFA BORCUM VAR

Bu gün o vefa borcunu ödeme günü olduunu belirten Bucaspor Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Sevinç, Ben Silvanda doup büyüdüm. Silvansporda futbol ile tantm. Uzun yllardr zmirde yayorum. naat sektörünün dnda Bucasporda yöneticilik yaparak gençlerimizi Türk futboluna kazandrmaya çalyor. Bir çok ilde ve ilçede futbol okullarmz mevcuttur. Dolaysyla Cihan Akta bakanmz ve yönetim kurulumuz ile birlikte Silvan ilçemizde bir futbol okulunu kurmak ve Güneydoudaki yetenekli çocuklarmz, gençlerimiz Türk futboluna kazandrmay amaçlyoruz. Diyarbakr bata olmak üzere bölgede büyük bir eksiklik olduunu gördük. Bu nedenle bireysel yetenekli çocuklara ve gençlere futbol ve dier dallarda spor eitimi konusunu önceliimize aldk. Teknik heyetimiz hocamz Soner Kele yönetiminde sporcu yetimesini salayacaklar. Bizim çalmalarmz bu nedenle çok önemsiyoruz dedi.

GENçLER SPORA KAZANDIRACAIZ

Futbol Okulu Sorumlusu Soner Kele, Amacmz bölgemizde ve Silvan ilçemizde bulunan gençleri spora kazandrmak. Bu anlamda çalmalarmza baladk. 06-14 ya gurubundaki gençlerin kayklarn almaya baladk. Silvan Bucaspor Futbol okulu olarak, gençlerimizin en iyi ekilde eitimlerini tamamlayp Türk sporuna kazandrmak. Bu anlamda yöneticilerime göstermi olduklar çaba ve emeklerinden dolay teekkür ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git