Silvanlı STK'lardan Fen Lisesi talebi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kaymakam Mehmet Uslu ile görüşerek ilçeye Fen Lisesi kazandırılması talebinde bulundu.

Haberler 12.08.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan Kaymakam Uslu, Silvan Eitim, Kültür ve Yardmlama Dernei Bakan Mehmet çeliker, Silvan Boatllar Dernei Bakan Mehmet Bayka ile Silvan Muhtarlar Dernei Bakan Murat Ate ile görütü. STK temsilcileri Kaymakam Uslu ile görümelerinde ilçeye Fen Lisesi kazandrlmas talebinde bulundu. Kaymakam Uslu, lçede Fen Lisesinin olmas öncelikli çalmalarmzn arasndadr. lçemizin deerli bir i adam kentte bir okul yapmak istiyor. Bu okul neden Fen Lisesi olmasn, bu dorultuda çalmalarmz devam edecektir. Sizin de böyle bir giriiminizin olmas anlamldr. Silvanllar birlikte hareket ettii zaman birçok alanda yapmak istedikleri çalmalar sonuca kavuturacaklarna inanyorum. Fen Lisesi çalmalarnz destekliyor, devletimizin verecei imkanlar dorultusunda çalmalarnza destek olacaz dedi.

Silvan Eitim, Kültür ve Yardmlama Dernei Bakan Mehmet çeliker ise Ben bir eitimci olarak Silvanda Fen Lisesi açlmasn çok istiyorum. Yllardr ilçemizde Fen Lisesi açlmas için giriimlerde bulunduk, bundan iki yl önce çkan Fen Lisesi karar iptal edildi. Bizler Silvan sivil toplum kurulular olarak, ilçemize Fen Lisesini kazandrma çalmalarmza devam edeceiz. Son zamanlarda gerek giriimlerimiz olsun, gerek sosyal medya üzerinde yaplan kampanya çalmalar olsun, halkn talebi ilçede Fen Lisesinin açlmas yönündedir diye konutu.

Ana Sayfaya Git