Sınav soruları netleşti

Liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde paylaşıldı.

Haberler 29.12.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Liselere yerletirme snavna ilikin örnek sorular Milli Eitim Bakanlnn (MEB) internet sitesinde yaymland.

Snavla örenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi ve proje temelli liselere yerletirme snavna ilikin örnek sorular Sözel Bölüm ve Saysal Bölüm adyla iki ayr kitapçk halinde MEBin internet sitesi üzerinden paylald.

Buna göre, Sözel Bölüm örnek kitapçnda, Türkçeden 10, T.C nklap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabanc Dilden 5er olmak üzere toplam 25 örnek soru yer ald. Saysal Bölüm kitapçnda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden 10ar olmak üzere, toplam 20 soru adaylara örnek gösterildi.

Örnek sorulara ilikin açklamada snavda, eitim sisteminde yer alan öretim programlarnn hedefleri, örencilerin okulda ne örendii ve örendikleriyle neler yapabildikleri üzerinde younlalaca bildirildi. Açklamada, snavla örenci alan liselere yerletirme snavnn, 8. snf kazanmlaryla, becerilere odaklanlan bir snav olaca kaydedildi.

Adaylar örnek kitapçklarawww.meb.gov.tr adresinden ulaabilecek.

- Snav haziranda iki oturumda yaplacak

Sözel Bölüm ve Saysal Bölüm olarak iki ayr kitapçk ve optik cevap formu ile haziran aynda iki oturumda düzenlenecek liselere yerletirme snav 135 dakika sürecek.

Snavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak. Türkçeden 20, T.C nklap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabanc Dilden 10ar olmak üzere 50 soru Sözel Bölümde, Matematik ve Fen Bilimlerinden 20er olmak üzere, 40 soru ise Saysal Bölümde adaylara yöneltilecek.

Ana Sayfaya Git