Sınav sorunsuz tamamlandı!

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer: "LGS kapsamındaki merkezi sınav sorunsuz tamamlandı"

Haberler 07.06.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer, Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamndaki merkezi snavn sorunsuz tamamlandn belirterek, Tüm snav merkezlerinde Kovid-19 salgnna kar gerekli tedbirler titizlikle uyguland. Böylesine merkezi snavlar oldukça büyük organizasyonu gerektiriyor. dedi.

MEB ölçme deerlendirme ve snav hizmetlerinden sorumlu Milli Eitim Bakan Yardmcs Özer, bugün iki oturum halinde gerçekletirilen LGS kapsamndaki merkezi snava ilikin deerlendirmede bulundu.

Merkezi snavn sorunsuz bir ekilde tamamlandn bildiren Özer, snav hazrlklarnn 8. snfta eitim gören 1 milyon 243 bin 801 örenciye yönelik yürütüldüünü belirtti.

SINAV SORUNSUZ SONA ERD

Snavn iki oturum halinde 973 yurt içi ve 5 yurt d merkezde 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda yapldn ve snavda yaklak 350 bin snav görevlisinin görev yaptn belirten Özer, unlar kaydetti:

2021 LGS merkezi snav yurt içi ve yurt d snav merkezlerimizde sorunsuz bir ekilde tamamland. Tüm snav merkezlerimizde Kovid-19 salgnna kar gerekli tedbirler titizlikle uyguland. Böylesine merkezi snavlar oldukça büyük organizasyonu gerektiriyor. Özellikle salgn nedeniyle bu organizasyonun ölçei çok daha büyüdü.

Snav sürecine Bakanln ilgili tüm birimlerinin destek verdiine iaret eden Özer, Bu süreci bandan itibaren titizlikle yürüten Ölçme Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürümüz Sadri ensoy ve çalma arkadalarna özellikle ükranlarm sunuyorum. 81 ilde süreci baarl bir ekilde yürüten ve snavn sorunsuz bir ekilde tamamlanmasnda büyük emek veren tüm il milli eitim müdürlerimizi ve çalma arkadalarn kutluyorum. Snavda görev alan tüm öretmenlerimize ve okullarmzda organizasyona destek veren rehber öretmenlerimize ve tüm çalma arkadalarmza teekkür ediyorum.

Snav sonuçlar, 30 Haziranda açklanacak.

Ana Sayfaya Git