Sınav stresini harçlıkla attı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yurtlarda açtığı kurslarla gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanmasına imkan sağlıyor.

Haberler 24.01.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversiteli 625 binden fazla gence ev sahiplii yapan ve milyonlarca örenciye burs ile kredi veren KYK, yurtlarda eitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de düzenliyor.

KYK Diyarbakr l Müdürü Metin Ylmaz, gençlerin serbest zamanlarn en iyi ekilde deerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden geliimlerine katkda bulunmak, kötü alkanlklardan uzak durmalarn salamak, birlik ve beraberlik duygularn pekitirmek amacyla düzenledikleri etkinliklere büyük ilgi olduunu söyledi.

Dil kurslarnn yan sra ebru, keçe, hat, tezhip, çini, ahap boyama ile müzik ve spor kurslarnda gençlere öreticiler tarafndan eitim verildiini iaret eden Ylmaz, kurslara youn ilginin kendilerini mutlu ettiini kaydetti.

- Bu meslekleri sürdürebilirler

Bu kapsamda Ziya Gökalp Kz Örenci Yurdunda açlan keçe aksesuar yapm kursunda usta eiticilerden aldklar eitimle el emei göz nuru eserler oluturan örencilerin snav stresinden uzaklatn kaydeden Ylmaz, kursta ineli keçe teknii ile tablo, kap süsü, çanta ve çeitli objeler üretildiini bildirdi.

Ylmaz, örencilerin kurslara gösterdii ilginin kendilerini mutlu ettiini dile getirerek, Örenciler stres atp, el becerilerini gelitiriyor. KYK eitim programlar sayesinde örencilerimiz mezun olduktan sonraki yaamlarnda da örenmi olduklar bu meslekleri sürdürebilirler. dedi.

- Ürünleri satarak harçlklarn çkaryorlar

Usta öretici Didem Gören ise keçe aksesuar yapm kursuna 30 örencinin katldn belirterek, yok olmaya yüz tutmu meslekler arasnda yer alan keçeciliin bu sayede gelecek nesillere aktarlabileceini söyledi.

Kursta örencilere keçeden lif, çanta, kap süsü, cüzdan, bebek ve tablo yapmay örettiini aktaran Gören, Sipari üzerine yaptklar ürünleri satarak harçlklarn çkaryorlar. Ayda 200 lira kazanan örencilerimiz var. Kursa katlan kzlarmz burada stres atyor. Youn snav döneminde gelip çalarak, stres atyorlar. ifadesini kulland.

- Baka ekilde snav stresini atmamz imkansz

Dicle Üniversitesi örencisi Seher Yalçn ise son snfta olduu için KPSSye de hazrlandn, bu nedenle büyük stres yaadn vurgulayarak, Keçe kursunda stres atyorum. Yoksa baka ekilde snav stresini üzerimizden atamayz. Bu ii severek büyük bir heyecan duyarak yapyorum. Birkaç arkadama doum günlerinde yaptm kalemlik ve çantay hediye ettim. Beendikleri ürünler için çok mutlu oldular. diye konutu.

- Yaptm güzel çantalardan dolay sipari aldm

El ilerini çok sevdiini belirten Bahar Sezgin de keçe kursuna katlanlardan etkilenerek geldiini ve bo zamann iyi ekilde deerlendirdiini dile getirerek, Keçe kursuna severek geliyorum. Yaptm ilk ürünü ablama hediye ettim. Yaptm güzel çantalardan dolay sipari aldm. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git