Sınav ücreti alınmayacak

Polis Meslek Yüksekokulları ile Eğitim Merkezleri Yönetmeliklerinde değişiklik yapıldı.

Haberler 22.12.2021 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Polis Meslek Yüksekokullar Giri Yönetmeliinde yaplan deiiklie göre ehit ve vazife malulü e ve çocuklarndan snav ücreti alnmayacak.

Polis Meslek Yüksekokullar ile Polis Meslek Eitim Merkezleri Giri Yönetmeliklerinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelikler Resmi Gazetede yaymland.

Her iki yönetmelikte de bavuru ve adaylarda aranacak niteliklerin hükme baland bölümlerde düzenleme yapld. Buna göre, bavurularn hangi tarihler arasnda ve nereye yaplaca ile bavuru tarihlerinin deitirilmesi veya süresinin uzatlmasna ilikin hususlar her dönem Polis Akademisi Bakanl tarafndan belirlenecek.

Adaylarn bavurular elektronik ortam üzerinden alnacak. Eksik bilgi ve belgeyle veya posta yoluyla yaplan bavurular ile bavuru zaman geçtikten sonra yaplan bavurular kabul edilmeyecek.

- Polis Meslek Yüksekokullar

Polis Meslek Yüksekokullarna girite, ÖSYM tarafndan o yl içinde yaplan Yükseköretim Kurumlar Snavnda çileri Bakanl onayyla belirlenen puan türü ya da türlerinden ön bavurusu alnan erkek ve kadn adaylar ayr ayr olmak üzere en yüksek puandan en düük puana doru sralanacak. O dönem için alnacak erkek ve kadn örenci kontenjannn on katna kadar aday ahsen müracaatta bulunmak üzere çarlacak.

ehit veya vazife malulü e veya çocuklar için bu hüküm uygulanmayacak.

Ayrca Polis Meslek Yüksekokullarna bavuruda bulunan adaylardan Polis Akademisi Bakanlnca belirlenen miktarda snav ücreti alnacak. Ücretler Döner Sermaye letmesi Müdürlüü hesabna yatrlacak.

- Polis Meslek Eitim Merkezleri Giri Yönetmeliinde deiiklik

Polis Meslek Eitim Merkezleri Giri Yönetmeliinde yaplan deiiklie göre ise adaylarn KPSS taban puan ve puan türü çileri Bakanl onayyla belirlenecek.

lan edilen KPSS taban puanna göre yeterli sayda bavurunun olmad durumlarda, taban puan bakanlk onayyla deitirilebilecek. Ön bavurusu alnan erkek ve kadn adaylar ayr ayr, en yüksek puandan en düük puana doru sralanacak ve o dönem için alnacak erkek ve kadn örenci kontenjannn on katna kadar aday ahsen müracaatta bulunmak üzere çarlacak.

ehit veya vazife malulü e veya çocuklar için bu hüküm uygulanmayacak.

Ana Sayfaya Git