Sınava ek tedbir!

MEB, LGS kapsamında yapılacak sınavla ilgili ek tedbirler belirledi

Haberler 18.06.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda 20 Haziranda yaplacak merkezi snavda örencilerin salna ve güvenliine ilikin ek tedbirler içeren yazy illere gönderdi.

Bu ylki snavda örenciler, örenim gördükleri okullarda snava girecek. Geçen yl snav yaplan okul says 3 bin 873 iken bu yl bu say 18 bin 139a, salon says 59 bin 568den 111 bin 918e çkarld. Ayrca, sosyal mesafeyi salayabilmek için güvenli alanlar oluturuldu ve okular dezenfekte edilerek hijyen saland.

Daha önce, snavdan bir saat sonra örencilere yaplan soru kitapçklarnn datm, olas bir kargaaya olanak verilmemesi için 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek, ayrca soru kitapçklarn datan görevliler eldiven kullanacak. Örencilerin sal için veliler, okul bahçesine girmeyecek.

YEN TEDBRLER LLERE GÖNDERLD

Bunlarn yan sra snav günü koronavirüs önlemleri kapsamnda uygulanacak ek tedbirler belirlenerek 81 il milli eitim müdürlüüne gönderildi.

Bakanln yazsnda merkezi snavda salon saysndan, dezenfekte ilemlerine kadar her konu titizlikle incelenerek snav günü uyulacak kurallar sraland.

Buna göre, örencilerin snavn yaplaca okulun bahçesine girileri srasnda en az 1 metrelik (3-4 adm) sosyal mesafenin korunmas salanacak ve ylma olumasn engelleyecek önlemler alnacak. Örenciler, sosyal mesafe kuralna uygun bir ekilde, bekletilmeden okul bina ve salonlarna alnacak.

Örenciler, snav salonlarna tbbi maske ile girecek. Yerlerine oturduklarnda dier örenciler ile aralarnda sosyal mesafe salandktan sonra isteyen örenci maskesini çkararak snava devam edebilecek.

Gerek birinci oturum sonunda gerekse snav bitiminde, tüm örenciler ayn anda dar çkarlmayacak. Binann durumuna göre zaman aralklaryla gerekirse snf snf olmak üzere sosyal mesafeyi koruyacak ekilde örenciler gerekli önlemler alnarak snav salonu ve binadan çkartlacak.

Örencilerin, iki snav oturumu arasndaki 45 dakikalk zaman diliminde okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralna uyacaklar ekilde gerekli tedbirler snav görevlileri tarafndan alnacak. Örenciler, okul koridorlar ve okul bahçesinde maskelerini çkaramayacak.

Snavda verilecek 45 dakikalk arada hava koullar bahçeye çkmaya uygun deilse, okulun snav olmayan koridor, bo derslikler, spor salonu, yemekhane gibi bölümlerinde örencilerin aray sosyal mesafeyi koruyarak geçirmeleri için yedek gözetmenler görev alacak.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, hafta sonu yaplacak snav öncesinde sosyal medya hesabndan, Her örenci için okullara maske gönderildi. Bu konuda çok dikkatli ve kararlyz. Maskedeki esnekliimiz, Bilim Kurulunun önerdii ekilde snav esnasnda sosyal mesafenin korunmas ve snav bitiminde tekrar taklmas artyla çkarlabilecei yönündedir. paylamn yapt.

Ana Sayfaya Git