Sınava giriş saati değişti

ÖSYM tarafından, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) gireceklerin binalara alımının sınav başlama saatinden 15 dakika önce sonlandırılması kararlaştırıldı.

Haberler 04.01.2017 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYM yetkililerinden alnan bilgiye göre, bavurular yarn balayacak ve 18 Ocakta sona erecek YGS ve haziranda yaplacak LYSye ilikin önemli bir karar alnd.

GR SAATLER DET

ÖSYM snavlarnda, balama saatinden sonra snav salonuna alnan adaylarn, dierlerinin dikkatini datacak ekilde gürültü yapmas, snav kurallarnn i ve ilem takip formunun okunmasndan sonra salona geldikleri için yasakl eya ve dier kurallar ile ilgili son hatrlatmalar duymamas ve salonda düzenin bozulmasna yol açmalar sebebiyle, snav binalarna giri saatleri yeniden düzenlendi.

Buna göre, adaylarn snav binasna alnma ileminin balama saatinden 15 dakika önce sonlandrlmasna karar verildi. Adaylar, YGSde ve LYSnin sabah oturumlarnda snav binalarna en son saat 09.45te giri yapabilecek. LYSnin öleden sonraki oturumlarnda ise adaylar en geç saat 14.15te snav binalarna alnacak. Bu saatlerden sonra gelen adaylar snav binalarna alnmayacak.

Ana Sayfaya Git