Sınava hazırlanan öğrencilere online eğitim sürecinde tavsiyeler

Koronavirüs salgını nedeniyle okullar uzaktan eğitime geçerken sınavlara hazırlık süreci de online ortama taşındı.Sınavlara hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve ARGE'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin, öğrencilerin online eğitim sürecinde kendi rutinlerini oluşturmalarına ve bilgilerinin yanında becerilerine de odaklanmaları gerektiğine dikkat çekti.

Haberler 17.04.2020 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn nedeniyle Liselere Geçi Snav (LGS) kapsam, MEB tarafnca geçtiimiz günlerde ilk dönemi kapsayacak ekilde yeniden düzenlenmiti. Yükseköretim Kurumlar Snavnn (YKS) ise ÖSYM 25-26 Temmuz 2020de yaplacan açkland. Bu kapsamda okullarn uzaktan eitime geçmesiyle snava hazrlk süreci de online ortama tand. Psikolojik Danmanlk Rehberlik ve ARGE Sorumlusu Bar Sezgin, snava hazrlanan örencilere tavsiyelerde bulundu.

RUTN OLUTURULUP PLANLI EKLDE HEM BLG HEM BECER EKSKLERN TAMAMLAMALILAR

Snava hazrlanan örenciler için en önemli sürecin öz düzenleme yoluyla rutinlerini oluturmak olduunu dile getiren Bar Sezgin, her örencinin kendine göre bir plan oluturmasn ve bunu gün içine yaymasn önerdi. Kendi rutinlerine göre çalmann önemli olduuna deinen Sezgin, evde olunan süre içinde gece ders çalp gündüz uyumann tercih edilmesinin yanl olduuna dikkat çekerek unlar söyledi: Bu ekilde bir rutin çok doru deil, çünkü nörolojik olarak beynimizin en çok örendii saat dilimi 08.00-12.00 arasndadr. Daha sonra da giderek örenme kanallar kapanr. Aileler ve ergenler kendi yaam alanlarna snrlar belirlemeliler, bu snrlara sayg duymallar. Snavda konular azald ve örenci says fazla olduu için geçen senelere göre daha zor bir snav olabilir. Burada bilginin yannda beceri de sorgulanacak

SADECE BLG DEL BECER DE ÖLçÜLECEK

Snavlarda sadece bilginin deil becerinin de ölçüleceini ve örencilerin kendilerini bu anlamda da deerlendirmeleri gerektiini söyleyen Sezgin; Okuduunu anlama, bilgiyi kullanma, grafik yorumlama, sorudaki çeldiricileri anlama, analiz-sentez becerisi, neden-sonuç ilikisi kurma gibi becerilerimizi de ölçümlememiz gerekiyor. Sadece hangi konuyu biliyorum diye bakmak yerine hangi becerilerde eksikler yapmlar tespit etmeliler, snav gününe kadar o beceriyi gelitirmeye çalmallar. Krizi frsata çevirerek bu süreçten güçlenip çkabiliriz. Bilgi ve becerileri ölçmek için de deneme snavlar ve farkl soru tiplerinin faydal olacan düünüyorum eklinde konutu.

DENEME SINAVLARI HANG KONUNUN PEKTRLMES GEREKTN SAPTAMANIZA YARDIMCI OLUR

Her gün ortalama 74 bin kiinin aktif olarak kulland Uur Okullarnn uzaktan eitim platformu Metodboxta ilk deneme snavnn 21 Mart Cumartesi günü yapldna deinen Bar Sezgin, snavlara katlmn önemli olduunu vurgulad. Örencilerin Türkiye sralamalarn görmeleri, soru çözüm videolar ile bilgilerini pekitirme olanaklar olduunu aktaran Sezgin; Snava hazrlk sürecinde bol bol deneme snav çözülmesi gerekir. Denemeler size hangi konuda eksiiniz olduunu ve pekitirme yapacanz, hangi soru tipinde zorlandnz saptayan en iyi göstergedir. Deneme snavlar sonras hemen konu eksiiniz var ise onu tamamlamalsnz. Eer belli bir soru tipinde sürekli yanl yapyorsanz bu soru tipi ile ilgili öretmenlerinizden ve farkl deneme kaynaklarndan destek almalsnz. Deneme snavna girmek size bakalarnn arasndaki yerinizi ve durumunuzu görmenizi, hatanz tekrarlamamay, baar grafiinizi takip etmenizi ve gerçek snava hazr duruma gelmenizi salayacaktr dedi.

HAFTADA 4 DENEME SINAVI YAPIYORUZ

Uur Okullar olarak 52 yldr snavlara hazrlkta öncü bir marka olduklarn dile getiren Bar Sezgin, geçmiin deneyimini gelecein eitimi ile buluturduklarn ve online eitimde snava hazrln da youn ekilde sürdüüne deindi. Sezgin unlar söyledi: Özgün sorulardan oluan deneme snavlarmz her hafta örencilerimize uyguluyoruz. 7, 8, 11 ve 12nci snflarn snava hazrlk süreci ise hz kesmeden sürüyor. Snava hazrlk grubu örencileri her hafta 4 gün online deneme snavna katlarak binlerce Uurlu örenci içerisinde Türkiye geneli sralamasn görebiliyor, sonrasnda sorularn çözüm videolarn izleyerek pekitirilmesi gereken alanlar tekrar edebiliyor.

Ana Sayfaya Git