Sınavlar 'emanetçiler'e yaradı

Okul kantini ve çevredeki işletmeler, AÖF, KPSS, YKS, ALES, TUS, DGS gibi sınav dönemlerinde, sınava alınması yasak olan cep telefonu, çanta, anahtar, takı gibi yasaklı eşyaları 3 ile 5 lira arasında değişen ücretlerle emanet olarak alıyor. Sınav boyunca öğrencilerin eşyalarını muhafaza eden emanetçiler, bu yolla günlük yüzlerce lira kazanıyor.

Haberler 17.12.2019 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

14-15 Aralk tarihinde gerçekleen Anadolu Üniversitesi Açköretim Fakültesi Snavna giren örencilere, kimlik kontrolü srasnda cep telefonu, çanta, anahtarlk gibi eyalarnn snav salonuna alnmayaca belirtildi. Yannda yakn bulunmayan örenciler eyalarn okul kantini ya da çevredeki kafeterya gibi iletmelere emanet olarak brakmak zorunda kald.

Snav sebebiyle yaklak 10 kiinin emanet getirdiini belirten bir kafe iletmecisi Hafta sonlar genelde okullarmzda snavlar oluyor. Snavlarda insanlar maduriyet yaamasn diye biz de emanet olarak insanlarn cep telefonlarn, cüzdanlarn, çantalarn brakt bir mekan olarak iletiyoruz buray. Özel eyalarnn hepsini brakabilirler. Cüzi rakamlar alyoruz 2 lira 3 lira gibi snav süresince, sonra geri veriyoruz. çeride dolaplarmz var orada saklyoruz. Bugün 10 kii brakt. Baka yerlere de götürdükleri oluyor bu çevrede baka emanetçiler de var. Bu sistemden gayet memnunlar dedi.

KMLK GÖRMEDEN EYALARI VERMYORUZ

Kafeterya giriine emanet alnr yazsn asan Sabri Bulut ise Örenciler snava girerken yanndaki emanetleri biz alyoruz. Herhangi bir sorun olmuyor. Kimlik görmeden eyalar vermiyoruz. Bilgilerini alyoruz. Snav bittikten sonra kimlik gösterince veriyoruz. çok deerli telefonlar oluyor. Onlarn hepsi bize emanet. 6-7 senedir buradayz. Bir sknt yaanmad. 3-5 lira civarnda bir ücret alyoruz diye konutu. Snava giren Ecem Yldzhan da Eyalarm okul karsndaki kafeteryaya braktm. 5 lira karlnda. Güvenli olduunu düünüyorum. Zaten yanmda çok bir ey de yoktu diye konutu.

MECBUREN BIRAKIYORUZ

Emanetçileri güvenilir bulmadn ancak mecbur kald için emanet braktn söyleyen Sayit Ahmet Yalçn ise Mecburen brakyoruz. Girite polisin masasna braksak bence daha güvenli. Bou bouna para veriyoruz. Bir araba anahtarna 5 lira aldlar. Talep de çok her gelen mecburen brakyor. Güvenli bulmuyorum ama brakp gidiyoruz. Arabada para var, telefon var bilgisayar var diye konutu.

Ana Sayfaya Git