Sinema buluşması başlıyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve paydaşlarıyla hizmete açtığı Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi farklı alanlarda hizmet vermeye devam ediyor.

Haberler 08.06.2022 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Giriimci Destek Merkezi bugün startn verecei Diyarbakr Sinema Bulumalarna ev sahiplii yapacak. Bünyesinde yeni giriimciler için paket destek ve mentorluk programlar devam eden merkez, kentte özellikle gençlerin ilgi duyduu nitelikli i alanlarna yönelik çalmalar da yapt bildirildi. Kültür endüstrileri yan sra merkez bünyesinde animasyon, oyun, sinema, müzik gibi farkl sektörlerde gençlerin giriimlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Merkez bünyesinde düzenlenecek giriimcilik kampnda gençlerin düündüklerini, yapmak istediklerini i fikrine dönütürmeleri ve gelitirmeleri destekleniyor. Hzlandrc programn tamamlayan en iyi 3 fikir ise özel olarak ödüllendiriliyor. Merkez bünyesinde Üretim Giriimcilik Kamp bavurular devam ettii belirtildi.

SNEMA BULUMASI

Merkez hakknda bilgi veren Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Ercan Taynlamak, sinema alannda kentte önemli bir potansiyel olduunu söyledi. Kentte gençlerin sinema alannda ilgilerinin yüksek olduunu söyleyen Taynlamak, Profesyonel ve amatör olarak bu alanda çalan yerelde pek çok inisiyatif, giriim ve sanatç var. Kentin kültürel miras deerleri, hikayeleri, masallar, ritüelleri, yaanmlklar bu sektör için oldukça güçlü ilham kaynaklar. Bu kadar büyük bir tarihsel birikim ve kültürel mirasa sahip bir kent sinema gibi üretici sektörlerde de gelime potansiyeline sahip. Yereldeki giriimler ve çalmalar da bunu gösteriyor dedi.

GRMCLK MERKEZ

Taynlamak, Giriimci Destek Merkezinin sinema gibi üretici sektörlerdeki giriimleri de desteklemesi gerektiini düünüyoruz. Bunun için merkezin bu alandaki giriimlere altyap, eitim, atölye destekleri sunabileceini düünüyoruz. Merkezin bu alandaki çalmalarn güçlendirme ve bu alandaki giriimleri desteklemek adna 08 Haziran 2022 çaramba günü yapmc, yönetmen, oyuncu, senarist, sektördeki farkl aktörler ile Diyarbakr Sinema Bulumalar çerçevesinde bir araya geliyoruz. Alannda uzman kiilerin katld söyleiler ve sonrasnda düzenleyeceimiz çaltay ile merkezin bu alandaki çalmalarna start vermek istiyoruz ifadelerinde bulundu.

Taynlamak, düzenlenecek olan söyleilerle ilgili herkesi davet ettiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git