Sınırda 23 Nisan coşkusu

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Umurlu Köyü'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yapıldı. Sınırdaki öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.

Haberler 23.04.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

emdinli lçesinin Irak snrndaki Derecik Beldesindeki Umurlu Köyü lk ve Ortaokul örencileri 23 Nisan Ulusul Egemenlik ve çocuk Bayramn kutlad. Köyde yaayan ailelerin de izledii kutlamalarda minik örencilerin dans gösterisi ve tiyatro oyunu büyük beeni toplad. Kutlamalar örencilerin söyledii arklar ve okulun folklör ekibinin gösterisiyle devam etti. Vangölü Elektrik Datm A. (VEDA) ekibi de sosyal sorumluluk projesi kapsamnda Umurlu Köyüne gelerek, örencilerin 23 Nisan kutlamalarna katld. VEDA Hakkari il Müdürü smail Özdemir, VEDA Van l Müdürlüü Basn ve Halkla ilikiler sorumlusu Ercan Ksack ve beraberindeki 15 kiilik ekip, 400 örencisi bulunan Umurlu Köyü lk ve Ortaokul örencilerine krtasiye, kitap ve çeitli spor malzemesi hediye etti.

SINIRDA çOKU

VEDA Hakkari il Müdürü smail Özdemir, mkanlar dahilinde okullar ziyaret ederek örencilere destek olmaya çaltklarn belirterek, Türkiyenin en ücra köesi, en uzak noktas olan emdinli lçesinin Derecik Beldesine bal Umurlu Köyü ilk ve orta okulundayz. Biz VEDA ailesi olarak Ankara-Van, Van-Hakkari Umurlu Köyüne sevgi ban kurmak istedik. Bugün 23 Nisan Bayramn kutlayan örencilerimizle beraber olmaktan son derece mutluyuz. Biz Türkiyede bulunan herkesi bu ücra köede bulunan okullarmza ve çocuklarmza destek olmaya çaryoruz dedi.

VEDA Van l Müdürlüü Basn ve Halkla ilikiler sorumlusu Ercan Ksack ise, Van, Hakkari ve Muta e zamanl olarak çocuklarla bulutuklarn belirterek, snrn sfr noktasndaki çocuklarn bayramn kutlad.

Ana Sayfaya Git