Siper üretimine geçildi

BİLSEM'ler sağlık çalışanları için yüz koruyucu siper üretmeye başladı

Haberler 26.03.2020 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), koronavirüs önlemlerine yönelik üretim faaliyetlerine Bilim ve Sanat Merkezlerinde salk çalanlar için üretilen yüz koruyucu siperi ekledi.

Bakanlk, koronavirüs önlemlerine katk amacyla temizlik ürünleri ve maske üretimiyle ilgili meslek liselerini harekete geçirirken Bilim ve Sanat Merkezlerini (BLSEM) de üretim sürecine dahil etti.

Özellikle salk çalanlar için büyük önem tayan yüz koruyucu siperlerin üretiminde skntlar yaanmas üzerine MEB, BLSEMlerde yüz koruyucu siper üretimine balad.

Yüz koruyucu siperin üretilmesi için gerekli tasarm çalmalar yaplarak ve altyap destekleri salanarak BLSEMlerde 3-D yazclarla yüz koruyucu siper prototip üretimi yapld. Bu üretim sürecinde yaklak 2 saatte 1 yüz koruyucu siper üretilebildii belirtildi.

AYDA 30 BN YÜZ KORUYUCU SPER ÜRETLECEK

MEB, 150 BLSEMde bulunan 3 boyutlu yazclar ile günlük 1000 yüz koruyucu siper üretimiyle ayda 30 bin yüz koruyucu siper üretmeyi hedefliyor.

Böylece yüz koruyucu siper konusunda yaanan temin skntsnn büyük oranda giderilmesi öngörülüyor.

Ayrca plastik gövde üzerine yerletirilen asetat ksmnn da tak-çkar ekline dönütürülmesi, bu sayede siperin daha uzun ömürlü olmas üzerine AR-GE çalmalar da sürdürülüyor.

MEB Bakan Yardmcs Mahmut Özer, , Bakanln tüm kapasitesini bu süreçte sahada ihtiyaç olan ve temininde sknt duyulan ürünlerin üretimi için kullandn bildirdi.

Meslek liselerinin üretim için youn mesaisine devam ettiine dikkati çeken Özer, Temizlik malzemelerinden maske üretimine, tek kullanmlk önlük ve tulum üretiminden biyomedikal farkl ürünlere kadar youn üretim sürüyor. imdi BLSEMlerimizi bu sürece dahil ettik. Yüz koruyucu siperlerin üretimi ile ilgili AR-GE çalmalar tamamland. lk ürünler üretildi. diye konutu.

ÜRETMLER 150 BLSEMDE BALADI

150 BLSEMde üretime baladklarnn altn çizen Özer, unlar söyledi:

Böylece ayda 30 bin yüz koruyucu siper üretebileceiz. Yeni yatrmlar yaparak üretim kapasitemizi artracaz. Üretilen siperleri bu süreçte fedakarca çalan salk çalanlarmza ücretsiz ulatracaz. Salk Bakanlmzla koordineli bir ekilde süreci yöneteceiz. Dolaysyla ürünleri piyasaya vermeyeceiz. Salk Bakanlmza ileteceiz onlar da salk çalanlarna iletecek. Sürece katk veren Salk Bakanlmza, Bakanlmz Özel Eitim ve Rehberlik Genel Müdürlüümüze, il müdürlerimize, BLSEMlerde görev alan yönetici ve öretmenlerimize en içten ükranlarm sunuyorum.

Ana Sayfaya Git