Siraç'tan davul şov!

Bağlar ilçesinde ikinci sınıfta okuyan 8 yaşındaki Siraç Tekin, okul bahçesinde teneffüslerde arkadaşlarına performans sergiliyor.

Haberler 27.12.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde yaayan ikinci snf örencisi 8 yandaki Siraç Tekin, okulda teneffüs aralarnda arkadalarna davul ov yapyor.

Balar Arif Eminolu lkokulunda 2. snfta okuyan, örenme güçlüü nedeniyle ayn zamanda özel bir rehabilitasyon merkezinde de eitim alan Tekin, davul çalmadaki yeteneiyle ilgi görüyor. 6 yanda merak üzerine, mahallede davulculuk yapan Ramazan Kanktan davul çalmay örenen Tekin, bu ilgisini okula da yanstt. Her gün boynunda davulu ile okula giden Tekin, teneffüslerde arkadalarna performans sergiliyor, onlar elendiriyor. Kimi zaman yöresel kyafetiyle davul çalan, etrafnda toplanan arkadalar da halay çeken Tekin, yeteneiyle okula renk katyor. Tekinin hedefi ileride hem bu yeteneini gelitirmek hem de polis olmak.

- Davul çaldmda çok mutlu oluyorum

Tekin, davulun hobisi olduunu belirterek davul çalarak okuldaki arkadalarn ve öretmenlerini elendirmekten mutluluk duyduunu söyledi. Davul çaldmda çok mutlu oluyorum, arkadalarm da mutlu oluyor ama ileride polis olmak istiyorum. diyen Tekin, arkadalarnn okula gelirken davulunu da getirmesini istediini belirtti.

- Okula davuluyla gidiyor

Tekinin annesi Gülistan Tekin, olunun davul çalmay 6 yanda örendiini belirtti. Gittikleri düünlerde olunun davul da çaldn anlatan Tekin, Düün salonlarnda davullara hayranlkla bakar. çok hevesli. Davul söz konusu olunca çok seviniyor. Okula da davuluyla gidiyor. dedi.

- Siraç büyük bir yetenek

Müzik öretmeni Nee Sarkan, Siraç Tekinin yeteneini bir gün okul bahçesinde örencilere davul çaldnda kefettiklerini dile getirdi. Okulda düzenledikleri etkinliklerde Tekinden büyük destek aldklarn ifade eden Sarkan, unlar söyledi:

Siraç büyük bir yetenek. Müzik kula çok iyi. Müzik anlamnda çok güzel eyler baaracana inanyorum. Müdürümüz gereken destei esirgemiyor. nallah ailesi de destek verir ve Siraç çok güzel eyler baarr. Arkadalar Siraç aryor. Elenerek güzel bir ekilde çalma yapyoruz. Eitim çok güzel, verimli geçiyor. Bu ekilde örenciler okulu seviyorlar, örenme istekleri artyor.

Okul Müdürü Meral Bozokalfa, yeteneini gelitirmesi için örencilerine ellerinden gelen destei vereceklerini aktararak Siraç örenme güçlüü çeken, dezavantajl bir örencimizdi. Bir gün bir etkinlikte Ben davul çalyorum. dediinde çok armtm. Ailesiyle görümeye baladk, bir gün davuluyla okula geldi. Bahçede bir gösteri yapt, hepimiz hayran kaldk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git