Şırnak caddeleri açık hava resim sergisine dönüştü

Şırnak belediyesince yürütülen çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları kapsamında şehir merkezindeki istinat duvarları boyanarak, ressamların çizdiği birbirinden güzel resimlerle süsleniyor.

Haberler 14.08.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan rnak Belediyesince yürütülen çalma ile kent adeta açk hava resim sergisine dönütürüldü.

Yaplan görevlendirmenin ardndan rnak Belediyesince kentin hak ettii hizmete kavumas için balatlan çalmalar sürüyor. Belediye tarafndan ehir merkezinde bulunan istinat duvarlarna resimler çizdirilerek, kente estetik bir görüntü kazandrld.

çok sayda profesyonel ressamn görev ald çalmalarda, istinat duvarlar bitki, çiçek ve rnaka özgü tarihi sembollerle tuvale dönütürüldü.

rnak Belediye Bakan Vekili Turan Bedirhanolu, AA muhabirine yapt açklamada, ehri yeniden ina ve imar ettiklerini, bu dorultuda kentin her tarafnda hummal çalmalarn devam ettiini söyledi.

çevre düzenlemesi ve peyzaj çalmalar kapsamnda, ressamlarn ehrin görünüüne estetik katmas amacyla ehir merkezinde bulunan istinat duvarlarna resimlerin çizildiini belirten Bedirhanolu, unlar belirtti:

rnakta büyük bir deiime ve dönüüme baland. Görsellikle alakal çalmalara önem veriyoruz. Profesyonel ressamlarn görev ald çalma ile cadde ve sokaklar açk hava resim sergisine dönütü.

Vatandalarn yllardan bu yana modern belediyecilik hizmetlerinden mahrum kaldn, kentin yllardr bekleyen sorunlarn çözmek için çalmalarn sürdüünü aktard.

- rnak Belediyesine yeni hizmet binas

Bedirhanolu, rnak Belediyesine yeni bir hizmet binas yaplacan, Kurban Bayramndan sonra temelinin atlacan dile getirerek, unlar kaydetti:

rnaka kentin simgesi olan Nuhun gemisi motifine sahip bir belediye hizmet binas kazandryoruz. rnakta ihtiyaç ve problemler çok fazla. 30 yln ihmalini 18 ayda bitirmek mümkün deil ama biz kentin ana sorunlarn çözdük. Ufak rötular da bu süre içerisinde tamamlayp modern bir kent görüntüsüne sahip rnak gelecee umutla bakan insanlarla inallah karlayacaz.

Bedirhanolu, her eye ramen devletin mali anlamda rnakllardan hiçbir desteini ksmadn, gerçekletirilebilecek bütün projelere de katk saladn belirtti.

- Sanat ruhun gdasdr

Vatandalardan Yasir Kaynakç, akrabalarn ziyaret etmek için rnaka geldiini ifade ederek, belediyeye görevlendirme yaplmasnn ardndan kentteki deiimin görüldüünü aktard.

Sanat ruhun gdasdr ifadesini kullanan Kaynakç, rnak sokaklarnn ve caddelerinin süslenmesinin güzel görüntüler oluturduunu vurgulad.

Yusuf Acar da Kürtçe olarak, rnakta duvarlarn süslenmesinden memnuniyet duyduklarn aktararak, Bu çalmalar keke 10 yl önce yaplsayd dedi.

Acar, artk kente gelen misafirleri güzel bir görünümle karlayacaklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git