Şırnak Üniversitesini tercih edecek öğrenciye burs

ŞÜ Rektörü Prof. Dr. M. Emin Erkan: "Öğrenci sayısını artırmak amacıyla Maden Mühendisliği ve Enerji Mühendisliği ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümlerini tercih eden öğrencilere aylık 200-400 lira burs vereceğiz" dedi.

Haberler 07.08.2018 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Üniversitesi (Ü), 2018-2019 öretim ylnda baz bölümlerini tercih edecek örencilere burs verecek.

Ü Rektörü Prof. Dr. M. Emin Erkan, AA muhabirine yapt açklamada, Dicle Kalknma Ajans (DKA) ve rnak Ticaret Sanayi Odas ile yaptklar ortak projeyle üniversitede örenci saysn artrmak amacyla baz bölümlerini tercih edecek örencilere 4 yl boyunca burs verileceini söyledi.

Bölgenin en iyi üniversitelerden biri olduklarn dile getiren Erkan, unlar kaydetti:

Örenci saysn artrmak amacyla Maden Mühendislii ve Enerji Mühendislii ile ktisadi ve dari Bilimler fakültelerini tercih eden örencilere aylk 200-400 lira burs vereceiz. Ziraat, maden ve enerji sistemleri fakültelerine ilk 5 örenci olarak girenlere 4 yl boyunca 400 lira, ktisadi ve dari Bilimler Fakültesini ilk 5 tercihi arasnda yazan örencilere 200 lira burs verilecek.

- Yabanc uyruklu örencilere de kapmz açk

Uluslararas bir üniversite haline gelmek için çabaladklarn aktaran Erkan, unlar söyledi:

3 ülkeye snr olmamz hasebiyle bunun avantajn kullanmak istiyoruz. Iraka 60 kilometre, Suriye snr kapsna 130 kilometre, rana 220 kilometre uzaklktayz. Yüksek lisans, doktora için yabanc uyruklu örencilere kapmz açk. Onlara da kontenjanlar açtk, lisans ve yüksek lisanslar için örencileri üniversitemize bekliyoruz.

Salk Birimleri Yüksek Okulu ile Güzel Sanatlar Fakültesinin temelini de attklarn belirten Erkan, müzik ve resim bölümüne gelecek yl örenci alabileceklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git