Şırnaklı anne, çocuğuyla birlikte EBA üzerinden okuma yazma öğrendi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, oğlu ile uzaktan eğitime katılan 5 çocuk annesi 36 yaşındaki Saliha Uygur, okuma yazmayı öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Haberler 07.01.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn (MEB) koronavirüs (Kovid-19) salgn dolaysyla uzaktan eitim için hayata geçirdii Eitim Biliim A (EBA) üzerinden olu ile beraber canl derslere katlan Saliha Uygur, okuma ve yazmay örendi.

Uzakta eitim alan çocuklarna yardmc olmak için vaktini canl ders banda geçiren Uygur, okuma yazma örenmeye karar verdi.

çocuunun öretmeninden de olumlu görü olan Uygur, derslere katlm salayarak ksa zamanda okuma ve yazmay örendi.

Uygur, gazetecilere yapt açklamada, ailevi nedenlerden dolay okula gidemedii için okuma yazmay bilmediini söyledi.

Salgn sürecinde çocuklarnn uzaktan eitim gördüünü ifade eden Uygur, öyle konutu:

çocuklarmn en küçüü Hasan ile, öretmeninden de izin alarak derslere katldm. lk balarda biraz zorlandm. Ama okuma yazmay örendikçe daha çok sevmeye baladm. Ksa zamanda okuma ve yazmay örendim. imdi matematik sorularn çözüyorum. Öretmenimiz çocuumla beraber bana da ödev veriyor. çou zaman olumla ödev yapyoruz. Aslnda her velinin mutlaka örencisiyle yakndan ilgilenmesi gerekiyor. Okuma yazmay örendikten sonra artk resmi kurumlarda kendimi rahatlkla ifade ediyorum. Bana bu konunda destek veren herkese çok teekkür ediyorum.

VELSNN ETME OLAN LGSNE KAYITSIZ KALMADI

Silopi Kaymakam Teoman Ünüsan lkokulunda öretmen Gizem Alarcin de örencisinin velisi olan Uygurun, okuma yazma bilmemesine ramen çocuuna yardmc olmak için sürekli canl derslere katldn söyledi.

Uygurun canl derslere katlm salamay çok istediini, bazen örencilere sorduu sorular kendisinin cevapladn kaydeden Alarcin, velisinin eitime olan ar ilgisine kaytsz kalamadn, onunla ders sonras özel olarak ilgilenmeye baladn belirtti.

Velisinin ksa bir zamanda okuma ve yazmay örendiini dile getiren Alarcin, Okuma yazmay örendikten sonra örencime daha çok yardmc olmaya balad. Ev ödevlerini beraber hazrlyorlar. Bu da bizleri çok memnun ediyor. dedi.

Ana Sayfaya Git