Siyer-i Nebi sınavında ter döktüler!

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye geneli yapılan Siyer-i Nebi sınavı öğrenciler birinci olmak için ter döktü.

Haberler 22.04.2019 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye geneli e zamanl olarak ortaokul örencilerine yönelik yaplan snav, Diyarbakr il merkezi ile 11 ilçesinde toplamda 20 okulda gerçekletirildi. Örenciler, En Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (salallahu aleyhi vesellem) adl kitaptan yarmaya tabi tutuldu. Örenciler, birinci olmak için ter dökerken ebeveynleri ise çocuklarn okul bahçelerinde beklediler.

Yarmada dereceye giren örenciler için; Türkiye geneli birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL ödül verilecek. Ayrca, Diyarbakr geneli dereceye girenlere de ödül verilecek. Birinciye; elektrikli kaykay, ikinciye cep telefonu, üçüncüye tablet, dördüncüye bisiklet, beinciye sanal gözlük, altncya drone, yedinciye akll kol saati, sekizinci, dokuzuncu, onuncu, on birinci ile on ikinciye hediye çeki, on üçüncüye srt çantas, on be, on alt, on yedi ile on sekizinciye paten, on dokuzuncuya futbol topu, yirminciye santral takm, yirmi birinciye ise kulaklk verilecek. Öte yandan ödüllerin erkek ve kzlar arasnda ayr ayr derecelendirme yaplarak verilecei örenildi.

SINAV SONUçLARI

Cevap anahtarlar yarn itibariyle www.agd.org.tr adresinden, snav sonuçlar ise 5 Mays tarihinde www.efendimizinizinde.com adresinde açklanacak.

Düzenledikleri snav ile ilgili açklamada bulunan AGD Diyarbakr l ube Bakan Abdurrahman Ergin, temel amaçlarnn Hazreti Muhammedin hayatn çocuk ve gençlere aktarp hayatlarnda tatbik etmelerine vesile olmak olduunu söyledi.

Binlerce örencinin snava girdiin ifade eden Ergin, Bu Türkiye geneli olarak düzenlediimiz Siyer-i Nebi bir yarmasnn beincisini tüm il ve ilçelerde yapyoruz. Milli Eitim Bakanl ile bir protokol çerçevesinde bu çalmay düzenliyoruz. Türkiye ve Diyarbakr geneli ile ilçe ve köylerdeki tüm okullarda duyurularmz yaparak örencilerin snava katlmalarna yardmc olduk. Bugün gerçekletirdiimiz snav 20 okulda, binlerce örencinin katlmyla yaplyor. dedi.

Dereceye girenlere çeitli ödül verileceini aktaran Ergin, en büyük ödülün Hazreti Muhammedin hayatn örenmek ve yaantda tatbik etmek olduunu dile getirdi.

KATILIM GÖSTEREN

Ergin, Amacmz genç kardelerimizin inancmzn temel deerleriyle tanmas, bulumas ve hayatlarn ona göre tanzim etmelerini salamaktr. Biz gerçek manada huzurun, barn, güzelliklerin, hogörünün, merhametin, buna benzer sayabileceimiz çok sayda ahlaki ve manevi prensiplerin slam dininde olduunu biliyoruz. Bunu, Peygamber Efendimizin hayatnda elde edebileceimizi, Kuran Kerim belirtildii gibi yaantsyla bize ancak Peygamber Efendimiz örnek olabilir. Biz Onu genç kardelerimize örnek olarak gösteriyoruz. Bu kitapta da peygamber efendimizin hayatndan birçok örnekler anlatlmaktadr. Genç kardelerimizi bu vesileyle dinimizin güzellikleri, inancmzn temel deerleriyle buluturmak, hayatlarn huzurlu mutlu ve güzellikler içerisinde devam etmeye yönelik bir çalyoruz. Bununla beraber tevik etmek mahiyetinde yarmada dereceye giren kardelerimize ödül takdiminde de bulunuyoruz. Asl önemli olan en büyük ödül, Peygamber Efendimizin hayatn örenmek ve hayatlarna tatbik etmeleridir. Türkiye ve Diyarbakrda dereye giren kardelerimize çeitli ödüller vereceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git