"Siyer-i Nebi Yarışması"

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen "Siyer-i Nebi Yarışması", 16 Nisan 2018'de ülke genelinde il ve ilçe merkezlerindeki devlet okullarında yapılacak.

Haberler 15.12.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Gençlik Derneinden yaplan açklamaya göre, dernek tarafndan düzenlenen Siyer-i Nebi Yarmas için ülke genelinden yaklak bir milyon ortaokul ve lise örencisi bavurdu.

Tüm il ve ilçe merkezlerindeki devlet okullarnda 16 Nisan 2018de yaplacak yarmada, snav içerii ortaokullar için Ebull Hasan En-Nedvinin Son Peygamber Hazreti Muhammed adl eserinden, liseler için ise Dr. erafettin Kalayn Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed adl eserinden hazrland.

Açklamada görülerine yer verilen Anadolu Gençlik Dernei ve Milli Gençlik Vakf Genel Bakan Salih Turhan, yaklak bir milyon gencin yarmaya katldn belirterek, yarmaclarn aileleri de düünüldüünde bunun 5 milyon kiiye yakn bir kitlenin Hazreti Muhammedin hayatna odaklanmas demek olduuna dikkati çekti.

Kendileri için yarmann bunun bir vesilesi olduunu aktaran Turhan, Elbette bu yarmann katlmclarn honut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin tüm katlmclarnn zamanlarn Efendimizin örnek hayatn örenmeye ayrmalar olarak görüyoruz. Öte yandan, slam ya da Siyeri sadece ve sadece bilmenin bir karl olduunu da düünmüyoruz. çünkü slam bütünüyle insann yaamas için gönderilmi bir dindir ve Efendimiz ise tutum ve davranlar ile hepimiz için örneklik tekil eden bir önderdir. Bu örneklik, tüm zamanlara ve mekanlara seslenmektedir. ifadelerini kulland.

Anadolu Gençlik Dernei Ortaokullardan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Mahmut Sami Koçak da yarmayla ilgili u bilgileri verdi:

Ortaokullar komisyonu olarak bu yl ikinci kez Siyer-i Nebi yarmasn düzenliyoruz. Bundan önceki sene ortaokullardan 300 binden fazla örenci bavururken, bu yl yaklak yarm milyon örencimiz bavurmutur. Ortaokullar aacn kökü olarak görüyor, yarna yön verecek gençlerin buradan yetieceine inanyoruz. Siyer-i Nebi snavyla en önemli amacmz bir gencimize daha Peygamberimizin hayatn ulatrmaktr.

Ana Sayfaya Git