Siyer yarışması

Anadolu Gençlik Derneğince (AGD) 4 yıl önce düzenlenmeye başlanan Siyer-i Nebi Yarışması'nın bu yıl ortaokul öğrencilerinin de katılımına açık olarak yapılacağı bildirildi.

Haberler 01.12.2016 - 09:16 Son Güncelleme : 01.12.2016 - 09:19

AGD Diyarbakr ubesi Bakan Abdurrahman Ergin, yapt açklamada, derneklerinin Gençler, Efendisinin izinde sloganyla balatt Siyer-i Nebi Yarmasnn, bu yl dördüncüsünün gerçekletireceklerini belirtti.

Yarmada geride kalan 3 ylda Türkiye genelinde 1 milyon liseli gence ulatklarn, dördüncü ylda ortaokul örencilerinin de yarmaya katlabileceini dile getiren Ergin, unlar kaydetti:

ÖRENCLER ARASINDA YAPILACAK

Bu yl 300 bin gencimize ulamay hedefliyoruz. Yarma için Milli Eitim Bakanl ile protokol imzaladk. 81 ilde olduu gibi Diyarbakrmzda da Siyer-i Nebi Yarmas bünyesinde, liselerde nsanln Saadeti, Hazreti Muhammed ve ortaokullarda ise Peygamberimizin hayat isimli kitaplar dattk ve yarma afilerini tüm lise ve ortaokullara astk. Genç kardelerimiz bu kitaplar okuyarak Peygamberimizin hayatn tanm ve örenmi oluyorlar. slam dininin nasl balayc, hogörülü, sevgiye dayanan bir din olduunu öreniyorlar. Yine takva, merhamet, cömertlik, kanaatkarlk, ahsiyet, haya gibi ahlaki ve manevi vasflarn en güzel temsilcisinin Efendimiz olduunu örenmi oluyorlar. Yine huzurun, barn ve kardeliin yolunun bu vasflar hakkyla kuanmaktan geçtiini öreniyorlar.

Ergin, yarmayla ilgili ayrntl bilginin www.efendimizinizinde.com internet adresi ziyaret edilerek alnabileceini, yarma sonuçlarnn 31 Aralkta açklanacan bildirdi.

Ana Sayfaya Git